Strandlabdarúgás: jól kezdtek a magyarok a spanyol homokon

Vágólapra másolva!
2014.08.14. 20:38
A magyar strandlabdarúgó-válogatott győzelemmel kezdte szereplését a Euro Beach Soccer League (ESBL) torredembarrai döntőjében: Weisz Tamás szövetségi edző csapata 1–0-ra legyőzte Észtországot csütörtökön.

A szövetségi edző ezúttal sem játszathatta a magyar bajnokság gólkirályát, a tíz napja vakbélműtéten átesett Besenyei Ferencet, ezzel együtt a csapatunk megnyerte a nyitómeccset a harcos és keményen védekező észt válogatott ellen – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján.

Az első harmadban Simonyi Gábor egy végtelenül ravasz mozdulattal megszerezte a vezetést: ollózáshoz készült a bal oldalon, de nem erőből lőtte el a labdát, amire minden kapus számít, hanem hanyatt vetődve a kapu hosszú oldalába emelt. A későbbiekben az észteknek is volt helyzetük, de nem sikerült gólra váltaniuk.

„Az ilyen tornákon az első meccsek mindig nagyon nehezek, nekünk különösen, ugyanis általában nem kezdünk jól. A védekezésünk hatékony volt, a kapusaink jól védtek, a támadójátékunk is rendben volt, hiszen több nagy helyzetet dolgoztunk ki, igaz, azokat ki is hagytuk. A helyzetkihasználásban mindenképpen javulnunk kell. Összességében elégedett vagyok a rajttal" – mondta a mérkőzés után Weisz Tamás.

Az A-divízióba jutást célul kitűző magyar válogatott pénteken az angolokkal játszik majd 14 órakor (néhány napja Siófokon 7–6-ra nyertek a mieink a két csapat meccsén), szombaton pedig Törökországgal.

EBSL-DÖNTŐ, TORREDEMBARRA
B-DIVÍZIÓ, 2. CSOPORT
Magyarország–Észtország 1–0 (1–0, 0–0, 0–0)
MAGYARORSZÁG:
Ficsór (Szacskó) – Sebestyén, Jaksa, Túrós, Simonyi, Ughy, Fekete, Berkes, Ábel
Gólszerző: Simonyi
A csoport másik mérkőzésén
Törökország–Anglia 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik