nemzetisport.hu 2014.05.07 15:46 Frissítve: 2014.11.06 01:37

Strandfutball: a franciák ellen kezdi az évet a válogatott

A francia válogatott Telkiben edzőtáborozik a héten, és kétszer is megmérkőzik a mieinkkel. Nagy feladatok várnak az idei strandfociszezonban a magyar válogatottra.

 

Weisz Tamás együttese idén azt a célt tűzte ki, hogy kvalifikálja magát a 2015-ös, Bakiban rendezendő európai olimpiai játékokra, amelynek hivatalos programjában a strandlabdarúgás is szerepel. A baki repülőjegy megváltásához két tornán kell eredményesen szerepelnie együttesünknek idén, előbb augusztus 8-10. között Siófokon tovább kell jutni az Euroliga-csoportunkból (Andorra, Csehország és Anglia lesz az ellenfél, már a második hely is továbbjutást ér), majd a spanyolországi Torredembarrában kell megnyerni a B-csoportos finálét. Siker esetén nemcsak az európai olimpiai játékokon leszünk ott, hanem feljutunk az Euroliga A-csoportjába is.

A felkészülést egy hónappal ezelőtt kezdte meg a válogatott, az elmúlt hetekben rendszeres edzéseket tartott a játékosoknak a szakmai stáb, az első edzőmeccseket pedig május 7-én és 8-án (17 órai kezdettel) játssza a csapat Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában, a 2005-ös vb-győztes franciák ellen, akik a kilencvenes években Újpesten is futballozó Joël Cantona vezetésével érkeztek Magyarországra.

„A januári évnyitónkon meghatároztuk az idei célt: fel akarunk jutni az Euroliga A-csoportjába, és ott akarunk lenni Bakiban, az európai olimpiai játékokon – mondta az mlsz.hu-nak Izsvák Zsolt szakágvezető. – A Magyar Labdarúgó-szövetségtől minden támogatást megkapunk a cél eléréséhez, csak rajtunk múlik a siker. Addig még számos meccs vár a csapatra, a franciák elleni meccsek után megmérkőzünk például Japánnal és az Egyesült Arab Emirátusokkal is. Weisz Tamás a rutinos, sokat próbált focisták mellett több fiatalt is szeretne beépíteni a tétmeccsekig a válogatottba, a nemzetközi felkészülési meccsek sorozata részben az fiatalok nemzetközi tapasztalatszerzését is szolgálja.”

A magyar válogatott kerete a franciák ellen
Kapusok: Szacskó László (Energia SC Gyöngyös), Komáromi Bence (Bonyhádi BFC)
Mezőnyjátékosok: Ughy Márk (Szász-Therm), Simonyi Gábor (Szász-Therm), Besenyei Ferenc (Goldwin Pluss BPFC), Badalik Szabolcs (Goldwin), Preininger Patrik (Bonyhád), Sebestyén Norbert (Bonyhád), Jaksa Péter (Bonyhád), Gorjanácz Márió (Aramis Futsal), Csoszánszky Dávid (Energia SC Gyöngyös), Berkes László (Energia SC Gyöngyös), Ábel Péter (Energia SC Gyöngyös), Csopaki István (Aramis Futsal), Túrós Viktor (Siófok)

2020.05.26 08:38:51

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A hatvanas-hetvenes évek legendás Újpestjének hátvédje 75 esztendős lett.

2020.05.19 15:27:28

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az Aranycsapat 1955 májusában északra utazott, és négy meccsen 27 gólt szerzett.

2020.05.18 12:55:50

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Az 1958-as vb kudarca ellenére futballválogatottunk esélyese volt az Anglia elleni mérkőzésnek 1960 májusában.

2020.05.17 23:24:16

Magyar válogatott SZ. E. M.

A magyarországi brit nagykövet testvére is a szemtanúja volt a hatvan évvel ezelőtt diadalnak.

2020.05.17 19:45:43

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Meginognak abban a hitükben, hogy akkor még négyszögletes volt a labda.