nemzetisport.hu 2013.06.14 22:21 Frissítve: 2015.01.29 02:48

Strandfoci: vereség a törököktől a nyitó mérkőzésen

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint a magyar strandlabdarúgó-válogatott vereséggel kezdett az olaszországi Euro Beach Soccer League négyes tornáján.

A magyar válogatott pénteken megkezdte szereplését az olaszországi viadalon, első ellenfelünk a török együttes volt. Ez volt a torna nyitó meccse, s bizony a bemelegítés idején is sűrűn kopogott a kalapács, serényen hajráztak a rendezők, a lelátókra is csak az első harmad közepén engedték fel a szurkolókat, ám idővel mégiscsak minden a helyére került.

A tornáról élőben közvetítő tv-társaság kommentátora akkor emelte fel a hangját először, amikor a harmadik harmad elején a magyar válogatott kapusa, Szacskó László egymást követően háromszor mutatott be óriási védést.

Ekkor 1–1 állt az eredményjelzőn (a török vezetés után a csapatkapitány Ughy Márk lőtt jobbal laposan a jobb alsó sarokba). Kiegyenlített volt a mérkőzés, a törökök kétszer a kapufát találták el, a magyarok ziccereket dolgoztak ki, de gól nem született egyik oldalon sem. Végül elég volt egy fordított játékvezetői ítélet, hogy a törökök előnybe kerüljenek.

A gólhelyzetben lévő Besenyei buktatása miatt büntetőt kellett volna kapnia a magyar válogatottnak, ehelyett a mieinket büntette a vezetőbíró mondván a ziccerben lévő csatár szimulált. A strandfociban pedig a szabadrúgás „fél gól" (valóban szabad rúgás, senki nem állhat a labda elé, csak a kapus védhet) – ez esetben egész lett, majd a meccs végén a teljes erővel támadó magyar csapat kapott még egyet, így alakult ki a 3-1-es török győzelem. Bár a török válogatott fizikailag erős, jó csapat, remekül játszott, semmiképpen sem érdemelt vereséget a magyar válogatott.

És a végére egy adat: a játékvezetők hat alkalommal adtak szabadrúgást a törököknek, és egyszer a magyaroknak. Szombaton a magyar válogatott az első napon Azerbajdzsán ellen 7–1-re nyerő Izrael ellen játszik majd.

Magyarország–Törökország 1–3 (0–0, 0–1, 1–2)
MAGYARORSZÁG: Szacskó (Borszéki) – Weisz (Berkes), Sebestyén (Jaksa), Simonyi (Fekete), Ughy (Besenyei).
A magyar gól szerzője: Ughy 

2020.07.05 22:45:50

Magyar válogatott SZ. M.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.07.05 21:37:32

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Egyre rutinosabban várhatják a tétmeccseket.

2020.06.29 21:20:32

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ha sikerül, a csapat is jól jár, ha nem, az edző megjárhatja: az öltözői tekintély már csak olyan, hogy az irodákig is elérhet, ami nem sok jóval kecsegtet viszály esetén.

2020.06.10 23:06:05

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Görcs volt a játékosban, s görcs a tehetetlen szurkolóban is, aki minden jelből véleménye igazolását olvasta ki, hite és identitása eggyé vált, amit elvenni tőle nem lehetett.