Strandfoci: kiváló hajrával nyert a magyar csapat Ukrajna ellen

Vágólapra másolva!
2010.07.11. 14:25
Címkék
Sorsdöntő mérkőzés várt a magyar strandlabdarúgó-válogatottra a vb-selejtezőtornán, hiszen a papírforma alapján Svájc várhatóan megnyeri a csoportot, a második, még biztos továbbjutó helyhez pedig a szintén roppant erős ukránokkal lehetünk harcban – legalábbis így gondolkodhatott a szakvezetőség. A mieink nagy csatában 7–6-ra legyőzték Ukrajnát.

Nem volt túl jó előjel, hogy egy ukrán érdekeltségű meccsen orosz és lett bírók működtek közre, de nem rajtuk múlott, hogy ellenfelünk jórészt uralta az első harmadot. Borszuk góljával hamar vezetést szereztek északkeleti szomszédaink, akik élvezték a játékot, kapufát lőttek, és ha nincsenek Szűcs bravúrjai, alighanem el is úszik a találkozó. Az utolsó percekben aztán kezdtek magukhoz térni a mieink, és Ábel zúgó kapufáját követően Fekete Viktor egyenlített.

A második felvonás is ukrán góllal kezdődött, majd Nazarenko révén már kettővel mentek a sárga mezesek. Simonyi szerencsés, egész pályás találatával visszajöttek a reményeink, ám a középkezdésből a sors visszaadta az ukránoknak, amit elvett tőlük. Weisz góljával végül mégis látótávolságon belül maradtunk a záró periódus előtt.

Parádésan kezdtük az utolsó tizenkét percet, Ábel ugyanis kiharcolt egy büntetőt, melyet ugyan védett az ukrán kapus, ám a kipattanót Badalik bekotorta. Ezután őrült rohanás kezdődött, potyogtak a gólok mindkét oldalon, és a hatalmasat küzdő magyar csapat előbb 6–6-nál utolérte riválisát, majd Fekete Viktor a győzelmet is kiharcolta. Megvan tehát az első siker, folytatás hétfőn Fehéroroszország ellen.

 

 STRANDFOCI
VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐTORNA, EURÓPAI ZÓNA, BIBIONE
Magyarország–Ukrajna 7–6 (1–1, 2–3, 4–2)
Gólszerzők: Fekete V. 3, Badalik 2, Simonyi, Weisz, ill. Borszuk 2, Zborovszkij, Nazarenko, Jevdokimov, Kornyicsuk

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik