BODNÁR ZALÁN (BANGKOK) 2017.02.16 18:53 Frissítve: 2017.02.16 19:05

Strandfoci: feszült hangulatú döntőn veszítettünk

A magyar fülnek kedves hangzású, 6–3-as eredmény született a thaiföldi négycsapatos felkészülési strandlabdarúgó-torna döntőjében, de ezúttal az ellenfél örülhetett: Japán a hajrában szerzett gólokkal legyőzte Magyarországot.

Fekete Viktor (7) kemény csatája az egyik harcedzett japánnal (Fotók: Rigó Judit)

 

Meglepetéssel indult az utolsó játéknap a bangkoki tornán, a bronzmeccsen ugyanis a torna korábbi szakaszában színtelen-szagtalan, pont nélküli, 7–28-as gólkülönbségű Malajzia megtáltosodott, és a rendes játékidőben elért 5–5-ös döntetlen után szétlövésben 3–2-re felülmúlta a házigazda Thaiföld együttesét.

Bíztunk benne, hogy az aranyéremért folyó mérkőzésen is borul majd a „papírforma", és a csoportkörben elszenvedett 5–3-as vereségért sikerül visszavágni a hibátlan mérlegű japánoknak.

Az első harmadban erre kevés esély mutatkozott, a 9. és a 11. percben szerzett gólokkal 2–0-s előnyre tettek szert a távol-keletiek. A második 12 perc viszont a miénk volt: Patócs Richárd másfél percen belül szerzett két góljával (az első mesteri csavarás volt ballal a jobb alsó sarokba, takarásból) máris egyenlítettünk! Játékban is nagyon feljavult Ughy Márk szövetségi kapitány csapata, ebben a szakaszban uraltuk a mérkőzést.

Hét perccel a mérkőzés vége előtt még mindig 2–2 állt az eredményjelzőn, onnantól azonban felgyorsultak az események. Kezdődött azzal, hogy a játékvezető meglehetősen vitatható büntetőt ítélt a japánoknak, akik értékesítették is (3–2). Egy perc múlva pedig újabb gólt kaptunk (4–2), így pillanatok alatt kisiklott a meccs a kezünkből.

Miként a játékvezetőkéből is, hiszen ezt követően gyakran szakították meg a játékot tumultuózus jelenetek. Felsorolni sem könnyű, mennyi minden történt az utolsó egy percben. Előbb Fekete Viktor kapott piros lapot, majd a szabadlövésből növelték előnyüket a japánok (5–2), aztán kiállították ellenfelünk egyik játékosát is, Turós Viktor bevágta a büntetőt (5–3), majd a dudaszó előtt közvetlenül még egyszer bekerült a labda az egyébként szenzációsan védő Szacskó László kapujába (6–3).

STRANDFOCI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, BANGKOK
DÖNTŐ
Japán–Magyarország 6–3
(2–0, 2–2)
A magyar csapatban pályára lépett:
Iváncsik Norbert, Szacskó László (kapusok), Ábel Péter, Berkes László, Fekete Viktor, Genczler Kornél, Menyhei Zoltán, Patócs Richárd, Rutai Balázs, Turós Viktor, Szentes-Bíró Tamás
A magyar gólszerzők: Patócs (2), Turós

A torna végeredménye:
1. Japán
2. Magyarország
3. Malajzia
4. Thaiföld

A végén az összes szereplő összeállt egy képre

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.22 23:44:17

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Marad a felkészülés, de mire is?

2017.09.21 22:29:50

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Hadd ne kezdjünk e helyütt részletes felsorolásba, hogy Kovács Attila milyen elképesztő, dilettáns, szégyenteljes döntésekkel, módszerekkel, machinációkkal, otrombaságokkal írta be örökre a nevét a magyar labdarúgás történetének legsötétebb lapjaira.

2017.09.19 23:46:32

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szemszögéből valamennyi lépés érthető.

2017.09.18 22:48:03

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A közönség a magyar címert szereti, a hazájáért rajong, és ezt fejezi ki minden egyes sporteseményen.

2017.09.17 23:45:14

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Turgenyev szerint »az egyetlen dolog, ami számít az életben, magadat a második helyre tenni«, s bár nem hinném, hogy Lajos bá és Józsi bá kívülről fújta volna a klasszikus orosz író műveit, gondolatait, tetteik mindenesetre szinkronban voltak velük.