Strandfoci Eb-selejtező: hetet lőttünk Angliának, továbbjutás!

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2014.08.09. 22:01
null
A magyar válogatott nem fukarkodott az ollózós gólokkal (Fotó: Zádor Péter)
Második mérkőzését is megnyerte (7–6 Anglia ellen szombaton Siófokon), és továbbjutott csoportjából a magyar válogatott a strandfoci Eb-selejtezőn.

 

Miután a magyar válogatottal azonos csoportban szereplő Csehország előbb az angolokat, majd szombaton Andorrát is legyőzte, rendkívül egyszerű volt a képlet válogatottunk Anglia elleni mérkőzése előtt: ha nyer, továbbjut csoportjából Weisz Tamás együttese.

A csordultig megtelt MLSZ Beach Arénában közel 1500 néző várta, hogy a magyar válogatott megismételje a pénteki, Andorra elleni 4–1-es győzelem során mutatott játékát, míg az angolok az életben maradásért léptek pályára.

Nyolc perc után úgy tűnt, a szigetországi reményeket porrá zúzza a magyar csapat.

Alig telt el másfél perc a mérkőzésből, amikor a csapatkapitány, Ughy Márk gyönyörűen pörgette fel magának a labdát, majd szépségdíjas gólt ollózott a léc alá. Néhány perccel később megismételte a mozdulatot, kétgólosra növelve a csapat előnyét.

A kezdés álomszerűre sikerül, és a folytatásra sem lehetett panasz. Hiába hárította Ábel Péter bombáját Gareth True, az angolok kapusa, a szöglet után az Európa-válogatottban is pályára lépő Fekete Viktor már háromgólosra növelte az előnyt. Sőt! A nyolcadik perc végén Sebestyén Norbertnek hála megérkezett a negyedik gól is.

A láthatóan megroggyant angol csapatnak esélye sem volt összeszednie magát, Fekete Viktor a meccs harmadik (!) ollózós gólját lőtte, miközben az angolok csak pontrúgásból tudták veszélyeztetni a magyar kaput, igaz, a harmad végén büntetőből szépíteni tudtak.

A második harmad angol szabadrúgásgóllal indult, a magyar válogatott pedig – érthetően – már nem tudta azt a tempót diktálni, mint korábban. A kapuk felváltva forogtak veszélyben, mindkét cserekapus remekelt, ám az utolsó percben Mathew Evans szabadrúgása utat talált a magyar kapuba, így kétgólosra csökkent az előny.

Aztán hét és fél perccel a mérkőzés vége előtt döbbent csend ült az arénára, amikor az újabb angol találat után egygólosra olvadt az előny.

A sokk nem tartott sokáig, érkezett a tizenhét esztendős Túrós Viktor, akinek gólja nemcsak az angol kedélyeket hűtötte le, hanem a góltalanság okozta görcsöt is levette a csapatról, Ughy újabb gólja után pedig „másodszor" is megnyertük a mérkőzést.

A vége 7–6 lett (a csapat már a továbbjutást ünnepelte, amikor Mark Corbett megszerezte az angolok hatodik gólját), győzelmével a magyar válogatott készülhet a jövő hétvégén megrendezendő B-ligás döntőre.

Előbb azonban a Csehország elleni rangadó vár a csapatra, a vasárnapi mérkőzésen a csoportelsőségért csatázik a két százszázalékos válogatott.

STRANDFOCI EB-SELEJTEZŐ
MAGYARORSZÁG–ANGLIA 7–6 (5–1, 0–2, 2–3)
Siófok, 1500
néző. V: Zimmerman (svájci), Carrasco (spanyol)
MAGYARORSZÁG: Ficsór – Sebestyén, Jaksa, Ughy, Túrós. Cs: Szacskó (kapus), Ábel, Simonyi, Fekete, Berkes
G: Ughy (3), Fekete (2), Sebestyén, Túrós, ill. Lawson, Temple, Evans, Day, Bowes, Corbett
MESTERMÉRLEG
Weisz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Csak dicsérni tudom a csapatomat, hiszen a játékosok betartották a taktikai utasításokat, de sajnos nem mindenki tudott felnőni a feladathoz. A játékvezetők nehéz helyzetbe hoztak minket az ellenfélnek ítélt szabadrúgásokkal, de miután ismét hagytak minket játszani, végleg eldöntöttük a mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik