nemzetisport.hu 2014.08.08 18:13 Frissítve: 2015.03.12 02:23

Strandfoci: Andorra elleni sikerrel kezdett a válogatott

A magyar strandlabdarúgó-válogatott 4–1-re legyőzte Andorrát az Euro Beach Soccer League siófoki fordulójának első játéknapján.

Magabiztos győzelemmel kezdett a magyar válogatott (Fotó: mlsz.hu)

 

Az mlsz.hu beszámolója szerint nagy terveket szövögetve érkezett Siófokra a magyar válogatott az Euro Beach Soccer League selejtezőinek utolsó nyári állomására. Weisz Tamás együttese nem csupán a spanyolországi döntő elérését tűzte ki célként, hanem a jövő heti B-csoportos finálé megnyerését is, ami az A-csoportba való feljutást és a jövő évi európai olimpiai játékokra való kvalifikációt is jelentené egyben.

Ennek megfelelően az első játéknapon, a ranglistás helyezések alapján a csoport legszerényebb játéktudású együttese, Andorra ellen a magabiztos győzelem reményében lépett homokra a csapat. A Balaton közvetlen partján felépített, impozáns MLSZ Beach Aréna hangulatára nem lehetett panasz, a mieink meccsére szépen megteltek a széksorok, a nézők pedig hálásan fogadták a strandfocira jellemző látványos megoldásokat.

Az első harmadot keretes szerkezetbe foglalta a magyar válogatott, a felvonás legelején Ábel Péter bombázott védhetetlenül a kapuba, megadva a meccs alaphangulatát (1–0), az utolsó másodpercekben pedig kapusunk, Ficsór Dávid lőtt saját kapuja elől az ellenfél hálójába (2–0). A két gól között eltelt tizenegy percben egymást követték a látványos megoldások, köszönhetően elsősorban a magyar válogatott szellemes játékának.

A válogatott ragaszkodott a jól bevált forgatókönyvhöz a második harmad elején, és a kezdés után pár másodperccel máris az andorrai hálóban táncolt a labda, ezúttal Fekete Viktor volt a gólszerző (3–0). A negyedik góllal nem vártuk meg a harmad hajráját, Jaksa Péter a saját kapuja előtt gondolta úgy, hogy érdemes lenne elereszteni egy lövést, és jól tette, mert a labda a bal sarokban kötött ki (4–0).

A befejező harmadra az andorraiak érezték, hogy nem sok reményük maradt a szoros hajrára, de szó sem volt arról, hogy feladták volna a meccset, szimpatikusan küzdöttek a szépítő góljukért, vagy legalább a súlyos vereség elkerüléséért. Mindkét céljukat elérték, a játékrész feléhez közeledve Julia Fernandez pofozta közelről a kapunkba a labdát (4–1), kapusuk pedig bravúrok sorát bemutatva akadályozta meg az újabb magyar gólokat. Andorra így megnyerte az utolsó harmadot, mi pedig három góllal a mérkőzést. Szombaton 19.45-től Anglia ellen folytatja szereplését a csapat Siófokon, vasárnap 17.45-től pedig Csehország lesz az ellenfél.

„Egy ilyen torna első meccse nagyon fontos, mert alapjaiban határozhatja meg egy csapat szereplését – mondta Weisz Tamás a találkozó után az mlsz.hu-nak. – Számunkra kötelező volt ez a győzelem, és teljesítettük is a célunkat, mégsem vagyok maradéktalanul elégedett, mert a két csapat között nagyobb a különbség annál, mint ami végül a pályán kijött. A folytatásban ennél koncentráltabban kell játszanunk, hiszen az angol és a cseh válogatott is jóval erősebb az andorrainál. Egy lépéssel közelebb kerültünk a kitűzött célunk eléréséhez, de a neheze még csak most következik."

STRANDFOCI, EURO BEACH SOCCER LEAGUE (SIÓFOK)
Magyarország–Andorra 4–1 (2–0, 2–0, 0–1)

Magyarország: Ficsór Dávid - Ábel Péter, Jaksa Péter, Sebestyén Norbert, Ughy Márk
Cserék: Berkes László, Simonyi Gábor, Turós Viktor, Fekete Viktor, Szacskó László

2020.05.28 22:14:24

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Két okból is említésre méltó dátum 1980. május 31-e a magyar futballban.

2020.05.26 08:38:51

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A hatvanas-hetvenes évek legendás Újpestjének hátvédje 75 esztendős lett.

2020.05.19 15:27:28

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az Aranycsapat 1955 májusában északra utazott, és négy meccsen 27 gólt szerzett.

2020.05.18 12:55:50

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Az 1958-as vb kudarca ellenére futballválogatottunk esélyese volt az Anglia elleni mérkőzésnek 1960 májusában.

2020.05.17 23:24:16

Magyar válogatott SZ. E. M.

A magyarországi brit nagykövet testvére is a szemtanúja volt a hatvan évvel ezelőtt diadalnak.