nemzetisport.hu 2014.08.08 18:13 Frissítve: 2015.03.12 02:23

Strandfoci: Andorra elleni sikerrel kezdett a válogatott

A magyar strandlabdarúgó-válogatott 4–1-re legyőzte Andorrát az Euro Beach Soccer League siófoki fordulójának első játéknapján.

Magabiztos győzelemmel kezdett a magyar válogatott (Fotó: mlsz.hu)

 

Az mlsz.hu beszámolója szerint nagy terveket szövögetve érkezett Siófokra a magyar válogatott az Euro Beach Soccer League selejtezőinek utolsó nyári állomására. Weisz Tamás együttese nem csupán a spanyolországi döntő elérését tűzte ki célként, hanem a jövő heti B-csoportos finálé megnyerését is, ami az A-csoportba való feljutást és a jövő évi európai olimpiai játékokra való kvalifikációt is jelentené egyben.

Ennek megfelelően az első játéknapon, a ranglistás helyezések alapján a csoport legszerényebb játéktudású együttese, Andorra ellen a magabiztos győzelem reményében lépett homokra a csapat. A Balaton közvetlen partján felépített, impozáns MLSZ Beach Aréna hangulatára nem lehetett panasz, a mieink meccsére szépen megteltek a széksorok, a nézők pedig hálásan fogadták a strandfocira jellemző látványos megoldásokat.

Az első harmadot keretes szerkezetbe foglalta a magyar válogatott, a felvonás legelején Ábel Péter bombázott védhetetlenül a kapuba, megadva a meccs alaphangulatát (1–0), az utolsó másodpercekben pedig kapusunk, Ficsór Dávid lőtt saját kapuja elől az ellenfél hálójába (2–0). A két gól között eltelt tizenegy percben egymást követték a látványos megoldások, köszönhetően elsősorban a magyar válogatott szellemes játékának.

A válogatott ragaszkodott a jól bevált forgatókönyvhöz a második harmad elején, és a kezdés után pár másodperccel máris az andorrai hálóban táncolt a labda, ezúttal Fekete Viktor volt a gólszerző (3–0). A negyedik góllal nem vártuk meg a harmad hajráját, Jaksa Péter a saját kapuja előtt gondolta úgy, hogy érdemes lenne elereszteni egy lövést, és jól tette, mert a labda a bal sarokban kötött ki (4–0).

A befejező harmadra az andorraiak érezték, hogy nem sok reményük maradt a szoros hajrára, de szó sem volt arról, hogy feladták volna a meccset, szimpatikusan küzdöttek a szépítő góljukért, vagy legalább a súlyos vereség elkerüléséért. Mindkét céljukat elérték, a játékrész feléhez közeledve Julia Fernandez pofozta közelről a kapunkba a labdát (4–1), kapusuk pedig bravúrok sorát bemutatva akadályozta meg az újabb magyar gólokat. Andorra így megnyerte az utolsó harmadot, mi pedig három góllal a mérkőzést. Szombaton 19.45-től Anglia ellen folytatja szereplését a csapat Siófokon, vasárnap 17.45-től pedig Csehország lesz az ellenfél.

„Egy ilyen torna első meccse nagyon fontos, mert alapjaiban határozhatja meg egy csapat szereplését – mondta Weisz Tamás a találkozó után az mlsz.hu-nak. – Számunkra kötelező volt ez a győzelem, és teljesítettük is a célunkat, mégsem vagyok maradéktalanul elégedett, mert a két csapat között nagyobb a különbség annál, mint ami végül a pályán kijött. A folytatásban ennél koncentráltabban kell játszanunk, hiszen az angol és a cseh válogatott is jóval erősebb az andorrainál. Egy lépéssel közelebb kerültünk a kitűzött célunk eléréséhez, de a neheze még csak most következik."

STRANDFOCI, EURO BEACH SOCCER LEAGUE (SIÓFOK)
Magyarország–Andorra 4–1 (2–0, 2–0, 0–1)

Magyarország: Ficsór Dávid - Ábel Péter, Jaksa Péter, Sebestyén Norbert, Ughy Márk
Cserék: Berkes László, Simonyi Gábor, Turós Viktor, Fekete Viktor, Szacskó László

2019.06.19 22:36:04

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.06.18 21:50:03

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A mi szintünkön a futballtudás mellett legalább annyira számítanak a »mellékes« tényezők, úgymint mentalitás és kohézió, vagy ha úgy jobban tetszik, csapategység, mint az, hogyan védekezik vagy éppen támad a válogatott.

2019.06.17 11:26:05

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

Hetvenötezer tisztelője búcsúztatta a közönségkedvencet a Santiago Bernabéu Stadionban.

2019.06.16 23:20:52

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ha valakinek, Marco Rossinak sikerülhet ezt elérnie. Nem utolsósorban azért, mert a földön jár. Feltehetően a válogatottal kapcsolatban is, ám nekem fontosabb, ahogy magáról beszél.

2019.06.15 23:47:42

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Hogy ezzel hatalmas terhet rakok a csapatra? Dehogy, felejtsük el ezt a szokásos klisét. Hatalmas teher van a csapaton, aki ezt magától nem észleli, azt nem én fogom most képbe helyezni.