Strandfoci: a világ legjobbjaival egy csoportban a mieink

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.16. 13:37
Bakiban kisorsolták az I. Európai Olimpiai Játékokon szereplő magyar strandlabdarúgó-válogatott ellenfeleit: a mieink Spanyolországgal, Olaszországgal és Oroszországgal kerültek egy csoportba.

A játékok strandlabdarúgó-tornáját június 24 és 28 között rendezik Bakiban, a kvalifikált csapatok két csoportban küzdenek egymással, ezt követően a két négyes első és második helyezettjei elődöntőt és döntőt játszik, míg az alsóház tagjai az 5-8. helyért küzdenek.

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint a magyar csapat június 24-én a világranglistán második Oroszország, egy nappal később Spanyolország, végül 26-án, a csoportmérkőzések zárásaként, Olaszország legjobbjai ellen lép pályára. Ez azt jelenti, hogy a strandlabdarúgó-válogatottunknak a világ legerősebb és legjobban felkészült csapatai ellen kell helytállnia.

„Óriási kihívás előtt állunk, elképesztően nehéz dolgunk lesz, de évek óta azért dolgozunk, hogy a világelit tagjai lehessünk, úgyhogy egy pillanatnyi kétségem sincs afelől, hogy tisztességesen helytállunk. A tavalyi eredmények jó alapot szolgáltatnak ehhez, hiszen Weisz Tamás szövetségi edző gárdája ezek alapján Európában a hatodik, míg a világon a nyolcadik legerősebb csapat. És a rengeteg munkának köszönhetően napról napra jobbak leszünk” – mondta az mlsz.hu-nak Izsvák Zsolt, a szakág vezetője.

A másik csoportban Ukrajna, Svájc, Portugália és a házigazda Azerbajdzsán szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik