Storck: Szalai Ádám megfizetett a hibáiért – azért a nyilatkozatáért is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.13. 23:33
null
A kapitány szerint a válogatott magának köszönheti a rigai győzelmet (Fotó: Koncz György)
A magyar labdarúgó-válogatottat irányító Bernd Storck szimpatikus embert ismert meg a dalai lámában, ám szerinte nem neki köszönhetően győztek a lettországi vb-selejtezőn.

– Szalai Ádám nem titkolta, miután a csapat még a lettek elleni mérkőzés előtt találkozott a dalai lámával, már nem volt kétséges számára, hogy megszerzik a három pontot. Ön is biztos volt a sikerben?
– Felemelő volt találkozni a dalai lámával, rendkívül kedves, barátságos és jószívű embert ismertünk meg a személyében, de hogy ez a meccsen nyújtott teljesítményünkre milyen hatással volt, nem tudom – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak. – Talán senkit nem bántok meg azzal, ha azt mondom, elsősorban magunknak köszönhetjük, hogy győztesen tértünk haza Rigából.

– A Svájctól elszenvedett három kettes vereséget követően hetvenkét óra sem telt a lettországi összecsapás kezdéséig. Abban a szűk három napban mi volt a legfontosabb feladata?
– Újra fel kellett építeni a játékosokat. El kellett érnem, hogy megint higgyenek magukban, illetve a győzelemben. A svájciak elleni mérkőzés után csalódottak voltunk, mert annak ellenére kellett vesztesen elhagynunk a pályát, hogy jól futballoztunk. Így még nem kaptunk ki, ennélfogva ez új szituáció volt számunkra. Természetesen elemeztük a történteket, és arra jutottunk, hogy elkövettünk olyan hibákat, amelyekből tanulnunk kell, ezek többé nem fordulhatnak elő! Igaz ez még akkor is, ha az ellenfél második gólja alighanem lesről született, míg a harmadik gól előtt mi következtünk volna bedobással. Szóval gyorsan talpra kellett állnunk, és utólag kijelenthető, hogy sikerült. A két meccs között arra fókuszáltunk, hogy mi vagyunk a rigai selejtező esélyesei, ebből következően dominálnunk kell. Boldog voltam, hogy a csapat megfelelt a várakozásaimnak.

– Szalai Ádám sem a futottak még kategóriájába tartozott a legutóbbi két meccsen.
– Nehéz időszakon van túl, a legnehezebb pillanatokat alighanem akkor élte meg, amikor a Horvátország elleni márciusi mérkőzésen kifütyülték. Megfizetett a hibáiért, talán azért a bizonyos nyilatkozatáért is. Én végig támogatottam, és mögötte volt a csapat, valamint a szövetség is. A bizalmat már az Eb-n, az osztrákoknak lőtt góljával meghálálta, azóta csak jót hallok róla Németországból is. Amit pedig látok tőle, azt mondatja velem: ha valaki, Ádám rászolgált arra, hogy elismerőleg beszéljenek róla.

A TELJES INTERJÚT – AMELYBEN BERND STORCK BŐVEBBEN BESZÉLT TÖBBEK KÖZÖTT SZALAI ÁDÁMRÓL, NIKOLICS NEMANJÁRÓL, GYURCSÓ ÁDÁMRÓL ÉS AZ ANDORRA ELLENI VB-SELEJTEZŐRŐL IS – ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN, AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik