Eb 2016: Ez az a kérdés, amelyre tényleg nem válaszolok – Storck

Vágólapra másolva!
2016.01.13. 10:00
null
Storck nyugalomra int (Fotó: NS-archív)
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem kívánja elárulni, hány játékos helye biztos az Európa-bajnokságra utazó keretben.

– Kapkodós tavasz lesz, a felkészülési időszak is meglehetősen kurta az idén. Okozhat ez gondot?
– Aligha. Kapkodásról a mi részünkről szó sincs, csak örömteli újratervezésről. A játékosok hamar játékba lendülnek, a téli szünetben pedig nem sok idejük volt pihenni, nem tudtak teljesen leereszteni. Egy biztos, a közeljövőben felkeresem személyesen is a labdarúgókat, hogy érzik magukat a bőrükben, a felkészülés vége felé pedig rákérdezek, milyen erőben vannak. Aztán hipp-hopp, kezdődik is a bajnokság.

Storck Kleinheislerről

„Hányszor mondtam már, igenis vannak tehetségeink... Nagy szó, hogy a Werderrel tréningezhet a napokban, kívánom, hogy sikerüljön megragadnia. Nem lesz könnyű, a németeknél más a követelményszint – nemcsak testileg, fejben is készen kell állnia egy ilyen kihívásra. Magam is kíváncsi vagyok, él-e a lehetőséggel.”

A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN A SZÖVETSÉGI KAPITÁNY SZALAI ÁDÁMRÓL, ELEK ÁKOSRÓL, BÖDE DÁNIELRŐL, BALOGH NORBERTRŐL ÉS NAGY ÁDÁMRÓL IS ELMONDJA A VÉLEMÉNYÉT!

– Hány játékos helye biztos az utazó keretben?
– Na ez az a kérdés, amelyre tényleg nem válaszolok. Nyilvánvalóan vannak, akik előnyt élveznek a többiekkel szemben, akik a mögöttünk hagyott időszakban bizonyítottak nekem és a szurkolóknak is, de biztosítást senkinek sem szeretnék adni, ami alapján azt érezhetné, márpedig ő tutira ott lesz Franciaországban. Az előttünk álló három-négy hónap igenis fontos lesz, ki hogyan teljesít a pályán, mekkora önbizalommal és erőben várja a nyarat. De nagy változtatásra semmi ok, a pótselejtezőt sikerrel megvívók közül biztos sokan kapnak Eb-meghívót.

– Azaz legfeljebb két-három hely kiadó?
– Számot tényleg nem mondanék. Hangsúlyozom, a teljesítmény dönt majd. Futballozzanak úgy a klubokban, hogy ne tudjam őket kihagyni. Tudom, sokat szajkóztam már, de valóban sok múlik azon, ki mennyi játéklehetőséget kap az előttünk álló időszakban. Aki hosszú hónapokig nincs játékban, nehezen nyújt kimagaslót egy ilyen kiélezett tornán. A kapusoktól kezdve a csatárokig mindenkinek a maximumra kell törekednie.

HOGYAN TELTEK STORCK ÜNNEPEI? MIKOR ÁLLT ÚJRA MUNKÁBA? HOGY ÁLLUNK AZ ELLENFELEK FELTÉRKÉPEZÉSÉVEL? MIT SZÓLT AZ ARANYLABDA-SZAVAZÁS VÉGEREDMÉNYÉHEZ? A VÁLASZOKAT KERESSE A TELJES INTERJÚBAN A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik