Sportrádió: Rossi csodát tett Magyarországon – Szivics

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.09. 19:50
null
Szivicsnek tetszik a magyar válogatott gondolkodása (Fotó: Dömötör Csaba)
A Sportrádió Hazafutás című műsorának a korábbi NB I-es vezetőedző, Tomiszlav Szivics volt a vendége, aki beszélt a szombati Magyarország–Szerbia Európa-bajnoki selejtező legvalószínűbb kimeneteléről és a magyar válogatott felépítéséről is.

 

„Ha Magyarország nyer, akkor 99 százalék, hogy ott van az Eb-n, míg szerbek nagy bajban kerülnének, ha kikapnak, szóval biztosan jó meccsre számíthatunk – kezdte meg elemzését a volt NB I-es edző. – Azt várom, hogy a szerbek gyorsan próbálnak majd gólt rúgni, hogy meglepjék a magyarokat. Az biztos, hogy a szerb válogatott az ilyen kötelező meccseken mindig jól teljesít.”

„Marco Rossi csodát tett Magyarországon. Tetszik nagyon a gondolkodása a válogatottnak, nagyon jól érzik egymást a játékosok. Szoboszlai Dominik igazi vezérként viselkedik, és ettől működik igazán a csapat” – magasztalta Szivics a magyar válogatottat.

A szerb születésű tréner arról is beszámolt, szerinte mi a magyar csapat sikerének a titka.

„Úgy van felépítve a rendszer, hogy mindenkinek képesek legyenek gólt rúgni. Anglia és Németország ellen is bizonyították már ezt, és tudjuk, hogy gól nélkül nincs győzelem.”

Az interjú végén Szivics elárulta, manapság mennyire képes lépést tartani a magyar futballal.

„Én minden hétvégén követem a magyar labdarúgást. Most már azt látom, hogy magasabb szintű a támadófoci a magyar bajnokságban, mint itt Szerbiában, látom a fejlődést minden szempontból.”

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik