Sokk: Szalai keze eltörhetett! A csatár így is játszana

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.27. 23:41
null
Szalai kezén látszik a bandázs – kihagyás jön? (Fotó: Imago)
A német regionális Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) jelentése szerint Szalai Ádám akár nyolchetes kihagyásra is kényszerülhet, mivel valószínűleg eltört a sajkacsontja, és meg kell műteni. A hírt a Schalke 04 – mely a magyar center duplájának köszönhetően jutott be a görög PAOK ellen a Bajnokok Ligájába – hivatalosan még nem erősítette meg. A WAZ Szalaival is beszélt, aki elmondta: műtét esetén is játszani akar – akár már a hétvégén, a Leverkusen elleni bajnokin.

„Keserűség a Schalkénak: Szalai sajkacsonttöréssel játszott. A műtét valószínű, és ez nyolchetes kihagyást jelent a csatárnak” – írja a WAZ twitter-csatornáján.

A magyar center csuklóvédővel játszott a PAOK elleni visszavágón, sérülése láthatóan nem akadályozta a játékban. Kérdéses, hogy rásérült-e a korábbi problémára, és tényleg elkerülhetetlen-e az operáció – amennyiben igen, az óriási csapás a magyar válogatottnak. Ha a WAZ prognosztizálta nyolchetes kihagyás tényleg valósággá válik, akkor Szalai lemarad a bukaresti, Románia elleni sorsdöntő vb-selejtezőről, majd az Észtország elleni, budapesti kvalifikációs mérkőzésről is.

Horst Heldt szerint Szalai hatalmas fájdalmakkal vállalta a játékot
Horst Heldt szerint Szalai hatalmas fájdalmakkal vállalta a játékot

Horst Heldt klubmenedzser arról beszélt, hogy Szalainak „legrosszabb esetben sajkacsonttörése van”, míg maga a csatár a WAZ-nak úgy nyilatkozott, mindenképpen játszani akar, sérülése ellenére is.

„Ha meg is kell műteni, akkor is játszom a Leverkusen ellen. A kezem tört el, és a játékhoz a lábaimra van szükségem” – idézi a WAZ Szalait. Ez legalább jobban hangzik, mint a regionális portál kiadta meglehetősen ijesztő hír...

SZALAI A MEZŐNY LEGJOBBJA

A WAZ a német osztályozórendszer legjobb, egyes osztályzatát adta Szalai Ádámnak.

„Schalke-hős fájdalmakkal – egyes osztályzat Szalai Ádámnak” – írja a lap a „jegesen higgadt” magyar csatárról.

„Két helyzet, két gól – a 8.5 millió eurós vétel máris törlesztette a vételárát. Ráadásul sajkacsonttöréssel és hatalmas fájdalmakkal játszott” – szól a kritika.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón természetesen szóba került a valószínű törés.

„Hosszú ideig kérdéses volt a játéka is, miután egy edzésen megsérült – reméljük, nincs törés. Ha nagy balszerencsénk van, akkor meg kell műteni. A csapatorvos azt mondja, 60 a 40 százalékhoz az esély. Rendkívüli fájdalmakkal játszott" – nyilatkozta Szalairól Horst Heldt klubmenedzser.

„Természetesen hatalmas megkönnyebbülés ez az eredmény nekünk, elértük az első nagy célkitűzést. Az utolsó másodpercekig reszketnünk kellett, de bent vagyunk a Bajnokok Ligája csoportkörében, és ez egymás után kétszer még sosem sikerült a Schalkénak" – tette hozzá.

A SAJKACSONTTÖRÉSRŐL
A csont
Törése és a kezelés

SZALAI: „ÚJABB LÉPÉS A KARRIEREMBEN”

„Nagyon motivált voltam, és nagyon boldog vagyok, hogy elértük a célunkat. Ezt az estét együtt élvezhetjük, ami nagyon jó az elmúlt hetek után. Végtelenül boldog vagyok, hogy bejutottunk a csoportkörbe. Személy szerint ez egy újabb lépés a karrieremben" – mondta a Schalke hivatalos honlapjának Szalai, aki sérülésével kapcsolatban még nem tudott konkrétumot elárulni.

„Ezzel még várnunk kell. Németországban sokkal pontosabb röntgenfelvételeket készíthetnek majd. Én mindenesetre megpróbálok már a Leverkusen ellen is játszani."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik