Igazságtalan a magyar siker az észtek szerint

Vágólapra másolva!
2012.10.13. 09:28
null
Gera Zoltán nagyot küzdött az észtek ellen (Fotó: sport.err.ee/Siim Semiskar)
Címkék
A magyar labdarúgó-válogatott életben tartotta továbbjutási reményeit a 2014-es világbajnokság selejtezőjében, miután 1–0-ra legyőzte idegenben Észtországot. A két nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya teljesen máshogy látta a találkozót.

Az észt válogatott szövetségi kapitánya, Tarmo Rüütli a Magyarország elleni, 1–0-ra elveszített vb-selejtező után elmondta, annak ellenére szenvedtek vereséget, hogy nem játszottak alárendelt szerepet a találkozón.

„A kapu előtt hibáztunk, kimaradtak a helyzeteink és ez okozta a vereségünket. Nem játszottunk alárendelt szerepet, mégis számunkra bosszantó eredmény született" – mondta a Magyarország elleni 1–0-s hazai vereséget követően Tarmo Rüütli észt szövetségi kapitány.

„Az ellenfelünk semmiben nem nőtt fölénk. Egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán. A labdákat a földön sikerült megtartanunk és hosszú indításokkal tetszetős akciókat is vezettünk" – tette hozzá a szakember.

Érdekes, hogy mennyire másképp látta a találkozót a mieink kapitánya, Egervári Sándor, aki arról beszélt a lefújást követően, hogy a magyar válogatott akarata érvényesült a mérkőzésen.

„Rendkívül fegyelmezett csapat ellen játszottunk, nagyon nehéz volt az észtek középpályássora mögé kerülni, és feltörni a védelmüket. Akadtak helyzeteink, amelyeket kihagytunk, de a csapat komoly energiákat fordított a védekezésre is. Nem nyíltunk ki, lepattanó labdákból veszélyeztettek az észtek. Örömmel tapasztaltam, hogy a mi akaratunk érvényesült a mérkőzésen, így versenyben tartottuk magunkat a továbbjutást illetően. Ez a mérkőzés jó alapot biztosít számunkra a törökök elleni, keddi mérkőzéshez" – vélekedett a lefújást követően Egervári Sándor szövetségi kapitány.

„Nagyon csúszós volt a talaj, ez nem kedvezett ahhoz a kulturált futballhoz, amit száraz pályán nyújtottunk volna, de fegyelmezetten játszottunk. Az a felelősségvállalás jellemezte a játékosokat, ami egy nyertesen megvívott mérkőzéshez szükséges" – tette hozzá a szakember.

Oper nagy helyzetet hibázott az utolsó percekben (Fotó: sport.err.ee/Siim Semiskar)
Oper nagy helyzetet hibázott az utolsó percekben (Fotó: sport.err.ee/Siim Semiskar)

Az észtek legjobb és legrutinosabb játékosa, Andres Oper önkritikát gyakorolt a találkozó után, beszélt a hajrában elpuskázott nagy lehetőségről és a szerencséről is.

„Azt a helyzetet ki kellett volna használni, persze utólag már könnyű bölcsnek lenni – utalt az észtek ziccerére a hajrában Andres Oper. – Több kapura lövésünk is volt a meccsen, ám a szerencse ezúttal nem a mi oldalunkon állt."

A rutinos támadó elmondta: kérdéses volt a játéka a mieink elleni találkozón, ám végül legyőzte a fájdalmat és vállalta a szereplést.

„A bemelegítés során fájt a combom, nem volt száz százalékos állapotban, azonban nem gátolt meg abban, hogy pályára lépjek – folytatta az észt válogatott csatára. – Három meccs, nulla pont, nulla gól – ez minden tekintetben rossz eredmény. Jobban játszottunk, mint Románia ellen, mégsem jött össze semmi. Egy gól nélküli döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, hát még ha belövöm azt a két helyzetet..."

„Az eddigi három vereség közül ezt a legnehezebb elfogadni. Jobbak voltunk, mint az előző két meccsen, egy döntetlent azért megérdemeltünk volna – nyilatkozta a találkozón után Konstantin Vassiljev észt középpályás. – Egyszerűen nem tudtunk gólt szerezni, pedig mindenki jól teljesített. Andorrát le kell győznünk bármi áron, bár valószínűleg ők is úgy gondolják, hogy ellenünk pontot szerezhetnek odahaza."

ÖSSZEFOGLALÓ
JUHÁSZ ROLANDOT MEGLEPTE AZ ÉSZTEK JÁTÉKA
"MEG KELLETT SZENVEDNÜNK EZÉRT A GÓLÉRT"
VB 2014
D-CSOPORT, 3. FORDULÓ
ÉSZTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–1
Tallinn, A. Le Coq Arena, 3500 néző. Vezeti: Liani (izraeli)
ÉSZTORSZÁG: Pareiko – Sisov, Rähn, Morozov, Kruglov – Puri (Mosnikov, 69.), Vassiljev, Lindpere, Kink (Vunk, 87.) – Ojamaa (Purje, 52.), Oper. Szövetségi kapitány: Tarmo Rüütli
Kispad: Kotenko (k.), Londak (k.), Bärengrub, Klavan, Teniste, Ahjupera, Neemelo, Dmitrijev
MAGYARORSZÁG: Bogdán – Varga J., Juhász R., Mészáros N., Kádár T. – Korcsmár (Elek Á., 62.) – Koltai (Gyurcsó, 84.), Gera (Szabics, 79.), Hajnal, Dzsudzsák – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
Kispad: Király (k.), Megyeri (k.), Lipták, Pintér Á., Takács Á., Vanczák, Pátkai, Szakály P., Németh K.
Gólszerző: Hajnal (46.)
VB 2014, D-CSOPORT
Október 12.
Törökország–Románia 0–1
Hollandia–Andorra 3–0
Október 16.
Andorra–Észtország
Magyarország–Törökország
Románia–Hollandia
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 3 3 9–1 +8 9
2. Románia 3 3 7–0 +7 9
3. MAGYARORSZÁG 3 2 1 7–4 +3 6
4. Törökország 3 1 2 3–3 0 3
5. Észtország 3 3 0–6 –6 0
6. Andorra 3 3 0–12 –12 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik