Román-magyar: vizsgálat a magyarellenes rigmusok miatt?

Vágólapra másolva!
2013.09.12. 17:40
null
A román szurkolók magyarellenes megnyilvánulásait vizsgálja a FIFA? (Fotó: Mirkó István)
A román ziare.com beszámolója szerint a FIFA vizsgálatot indít a Románia–Magyarország vb-selejtezőn tapasztalt magyarellenes megnyilvánulások miatt.

A portál hivatalos forrásokra hivatkozva azt írta: az eljárás elindítását maga a FIFA kezdeményezte az összecsapásra kiküldött megfigyelő, az angol Mike Foster jelentése alapján.

A magyar Himnusz alatt a román szurkolók „búztak, fütyültek”. A hazai drukkerek ezután többször idegengyűlölő jelszavakat skandálták, ami a lap szerint szerepel is a FIFA-jelentésben.

Az újság azt is megemlíti, hogy a román szurkolók két csoportja a stadionon belül összeverekedett egymással. Míg a magyar drukkerek a mérkőzés előtt kordonokat bontottak meg, a rohamrendőrök könnygázzal tettek rendet.

Amint a maszol.ro élő közvetítéséből is kiderült, a bukaresti Nemzeti Arénában helyet foglaló több mint 41 ezer szurkoló visszatérő rigmusként azt követelte a magyaroktól, hogy hagyják el az országot. Ezt a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat is jelezte a FIFA-nak.

Románia komoly büntetésre számíthat, és a ziare.com szerint az sem elképzelhetetlen, hogy zárt kapuk mögött kell lejátszania az utolsó hazai vb-selejtezős mérkőzését Észtország ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik