Román-magyar: „Piturcának alighanem mennie kell, ha...”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.06. 12:44
Rodion Camataru, korábbi 73-szoros román válogatott labdarúgó a ma esti Románia–Magyarország vb-selejtező kapcsán azt találta mondani, hogy amennyiben nem nyernek a házigazdák, úgy nehéz lesz megtartania a kispadját Victor Piturca szövetségi kapitánynak.

„Ez egy roppant fontos mérkőzés, amelyet meg kell nyernünk, hiszen minden más eredmény gyakorlatilag megfoszt minket attól a lehetőségtől, hogy kijussunk a világbajnokságra” – mondta Camataru, aki ehhez kapcsolódóan kitért Piturcára is.Camataru, aki ehhez kapcsolódóan kitért Piturcára is.

A szövetségi kapitányt a román drukkerek és a sajtó már régen menesztette volna a posztjáról, neki azonban 2016 nyaráig érvényes a szerződése, és a vele szemben támasztott elvárások között nem szerepel a vb-kvalifikáció, csupán majd az Eb-részvétel. Camataru ezzel szemben pesszimista a szövetségi kapitány jövőjét illetően, amennyiben nem tartják otthon pénteken a három pontot.

„Hiszek a győzelemben, fel is hívtam a minap Pitit, és elmondtam neki is, hogy nyerünk. Nagy nyomás nehezedik a csapatra, de leginkább rá, mert alapvetően az ő pozíciója kerülhet veszélybe. Amennyiben a válogatott nem nyerne Magyarország ellen, nagyon nehéz lesz megmaradnia szövetségi kapitánynak, mert alighanem nem marad senki és semmi, aki vagy ami megvédené őt és kiállna mellette. Még akkor is, ha a cél a következő Eb-n való részvétel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik