Román-magyar: Miriuta álma a magyar kapitányi poszt

Vágólapra másolva!
2014.09.29. 12:13
A volt magyar válogatott labdarúgó, a romániai születésű Miriuta Vasile tanácsaira is számíthat Dárdai Pál, a magyar válogatott új szövetségi kapitánya. A CFR Cluj vezetőedzője a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának elmondta: támadófutballt kell játszani Bukarestben. Miriuta szerint a románok gyenge pontja a védelmük közepe, megbontásában a letámadásoknak és Szalainak lehet főszerepe. Miriuta a magyaroknak szurkol, és szívesen lenne egyszer a mieink szövetségi kapitánya.

„Sokszor játszottunk egymás ellen Palival a Bundesligában Hertha–Cottbus meccseken, ismerem őt. Kicsit meglepett a kiválasztása, de jó választás, ám nem lesz könnyű feladata, főleg Bukarestben. Én azt mondom, majd meglátjuk a három meccse után, hogyan folytatódhat a dolog. A Dárdai-stáb számíthat a tanácsaimra, ha megkeresnek, örömmel segítek a románok feltérképezésében” – mondta Miriuta Vasile.Miriuta Vasile.

Hozzátette: „Félelem nélkül kell majd futballozni Bukarestben, ez a lényeg. Kemény játék lesz, fantasztikus hangulat fanatikus szurkolókkal, de ezzel nem kell foglalkoznia a magyar csapatnak. Támadófutballt kell játszanunk, mert védekező felállásban nem lesz esélyünk, előbb-utóbb hibázni fogunk. A bátorság fontos, mert a románok otthon is védekezésre épülő kontrát próbálnak majd játszani, mint tették a görögök ellen sikeresen idegenben. Magabiztosak a románok az első siker után, nekünk viszont nem szabad most kikapnunk.”

Miriuta szerint a Stuttgartban játszó Maxim, a szélső Torje és a Steaua középpályása, Chipciu kiváló labdarúgó, mindannyian kulcsjátékosok. A sérült Maricát valószínűleg a török légiós Stancu vagy a román gólkirályjelölt, Keserü fogja pótolni, utóbbi kiváló ballábas, gyors támadó.

„A gyenge pontjuk? A védelmük: lassúak a belső védőik, Chiriches nem is játszott legutóbb a Tottenhamben, nincs jó formában. Ott kell támadni, főleg a válogatottba visszatérő Szalai vezérletével, bátor letámadásokkal, fent maradni a területeiken. Ahogyan én is a kis Dortmundot próbálom megvalósítani Kolozsváron” – elemezte az ellenfelet a kolozsvári vasutasok trénere.

„Őszinte vagyok: huszonkét évet éltem Romániában, a legutóbbi huszonnégy évemet már Magyarországon töltöttem, én már Pintér Attilának is segítettem volna. Magyarországon él a családom, ott születtek a fiaim, én már a magyaroknak drukkolok, nem érdekelnek a romániai kritikák emiatt. Ettől persze itt vagyok éppen edző, ma este itt játszom városi derbit, utána elsők is lehetünk a bajnokságban. Egyszer pedig jöhet a két kedvencem, a Győr és a Fradi kispadja, és persze a nagy álom, a magyar szövetségi kapitánykodás” – mondta Miriuta.

A Románia–Magyarország Eb-selejtezőt október 11-én rendezik Bukarestben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik