Román-magyar: Inkább hazudjatok ti! - Piturca és a hamis kezdő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.04. 09:42
A román sajtó hazafiasságára is számít Victor Piturca szövetségi kapitány a magyarok elleni találkozón, és egyelőre nem kell csalódnia: a ProSport napilap szerdán már piros-sárga-kék fejléccel jelent meg. A román tréner ugyanis csak azzal a feltétellel árulta el várható kezdőcsapatát a válogatott edzésén ott lévő újságíróknak, ha a magyarok megtévesztésére teljesen eltérő tizenegyet közölnek.

„Nem akarok hazudni, inkább hazudjatok ti, úgyis szoktatok. Próbáljátok becsapni őket” – mondta Piturca. A ProSport teljesítette is a kérést, egy már visszavonult vagy a válogatottságra esélytelen játékosokból álló összeállítást lehozva. A csapatban szereplők közül például Nana Falemi Romániában született kameruni játékos, míg Claudiu Raducanu a negyedosztályban szerepel. A hatást azzal fokozták, hogy az „Ez a mi csapatunk!” szöveget magyarul írták oda a cikkhez.Piturca. A ProSport teljesítette is a kérést, egy már visszavonult vagy a válogatottságra esélytelen játékosokból álló összeállítást lehozva. A csapatban szereplők közül például Nana Falemi Romániában született kameruni játékos, míg Claudiu Raducanu a negyedosztályban szerepel. A hatást azzal fokozták, hogy az „Ez a mi csapatunk!” szöveget magyarul írták oda a cikkhez.

A kezdőcsapat kapcsán leginkább a csatárposzton kényszerül találgatásra a román média, a Pro Sport szerint a klub nélküli Ciprian Marica kezd majd, a Gazeta Sporturilor viszont meglepetésre számít Gigel Bucur személyében.

Ezzel a felállással próbálták „megtéveszteni” a magyar újságírókat (Forrás: prosport.ro)
Ezzel a felállással próbálták „megtéveszteni” a magyar újságírókat (Forrás: prosport.ro)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik