nemzetisport.hu 2014.10.12 09:52 Frissítve: 2015.03.31 02:49

Román-magyar: kisbetűvel írtuk a bukarestit, felbőszítettük a román sajtót - képek

Romániában az éjszaka sem segített, továbbra is nehezen viselik, hogy a válogatottjuk csak 1–1-es döntetlenre volt képes Magyarország legjobbjai ellen. A prosport.ro-nál a Nemzeti Sport Online-t is elővették – bár az indoklással akadnak gondok...

Megsértettük a román nemzetet? (Fotó: prosport.ro)

Természetesen a tegnapi győzelemmel felérő döntetlen után a Nemzeti Sport Online-nál is sokat foglalkoztunk a találkozóval, több anyagban is megjelent például a város neve, ahol a mérkőzést játszottuk.

Ezúton szeretnénk a Google Translate-tel rendelkező prosport.ro munkatársainak a figyelmét felhívni, hogy a magyar helyesírás szabályai szerint, ha azt írjuk, hogy bukaresti, vagy épp hogy budapesti, akkor bizony – mivel egyszavas főnévből (konkrétan földrajzi névből) képzett melléknévről van szó –, a nagybetűből kicsi lesz.

A kifogásolt oldal (Fotó: prosport.ro)

A román kollégák ezt azonban sértésnek vették, és a címlapon jelezték, egy nemzetet megsértettünk azzal, hogy Bukarestet kisbetűvel írtuk.

„A Nemzeti Sport Online Magyarország legnagyobb sporttal foglalkozó honlapja. Szégyen, hogy ilyen megtörténhet, reméljük, a jövőben nem fordul elő hasonló" – írják a „Bukaresti" prosport.ro újságírói.

A sportoldal kommentelőinek is szemet szúrt a baki, és a hozzászólások között már egészen finoman jelezték a hibát: „Analfabéták vagytok” – írták az olvasók.

A cikkünk megjelenése után a prosport.ro azonnal átalakította a hírt, így most már csak az szerepel ott, hogy Dzsudzsák Balázs kidobta a cipőjét a drukkereknek. Az eredeti változatot ide kattintva tekintheti meg.

2020.02.21 00:14:59

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Egy kulcspozícióban biztosan jobbak vagyunk a bolgároknál.

2020.02.20 23:49:59

Magyar válogatott S. T. J.

2020.02.16 20:35:34

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Manapság az ilyesmi lehetetlen, ahogy az is, hogy a szurkoló kiballagjon kedvenc csapata edzésére, s figyelje a gyakorlást.

2020.02.10 21:23:46

Magyar válogatott L. P. I.