Román-magyar: Csak pénteken dönt az UEFA - Burleanu

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.27. 16:44
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) csak pénteken dönt a Románia–Magyarország mérkőzésen történt szurkolói rendontások ügyében – tudatta sajtótájékoztatóján a román szövetség (FRF) elnöke, Razvan Burleanu.

Az UEFA honlapján megjelent korábbi hírek szerint a románokat lelátói rendbontás, tiltott pirotechnikai eszközök és más tárgyak használata illetve bedobása, lézerezés, valamint a játékosok helytelen viselkedése (öt vagy több sárga lap) miatt vizsgálják, míg a mieink ellen rasszista bekiabálások, lelátói rendbontás, tűzijáték használata és szintén a csapat által begyűjtött sok lap miatt indult eljárás.Az UEFA honlapján megjelent korábbi hírek szerint a románokat lelátói rendbontás, tiltott pirotechnikai eszközök és más tárgyak használata illetve bedobása, lézerezés, valamint a játékosok helytelen viselkedése (öt vagy több sárga lap) miatt vizsgálják, míg a mieink ellen rasszista bekiabálások, lelátói rendbontás, tűzijáték használata és szintén a csapat által begyűjtött sok lap miatt indult eljárás.

A román szövetség végrehajtó bizottsága hétfőn egyhangúan jóváhagyta a technikai igazgató Anghel Iordanescu szövetségi kapitányi kinevezését. Iordanescu harmadszor irányíthatja a román nemzeti csapatot, egyelőre az Eb-selejtezősorozat végéig szóló szerződést kap. A régi-új kapitány kihirdette, hogy mely idegenlégiósokra számít az Észak-Írország elleni Eb-selejtezőn, valamint a Dánia elleni felkészülési mérkőzésen.

A RÉGI-ÚJ KAPITÁNY

A 64 éves Anghel Iordanescu korábban kétszer vezette a román válogatottat: először 1993 és 1998 között ült a kispadon, ekkor érte el a román nemzeti csapat történetének legnagyobb sikerét azzal, hogy az 1994-es egyesült államokbeli világbajnokságon a negyeddöntőig menetelt. A tréner második időszakát 2002 és 2004 között töltötte a válogatottnál, irányításával a gárda nem tudta kiharcolni a 2004-es Európa-bajnoki részvételt, ennek ellenére a szövetség bizalmat szavazott neki és az ő vezetésével kezdte meg a csapat a 2006-os világbajnokság selejtezősorozatát, de az örmények otthonában elért 1-1-es döntetlent követően menesztették.

A játékosként 57-szeres válogatott Iordanescu november 14-én, a csoportot nagy meglepetésre százszázalékos teljesítménnyel vezető északír csapat ellen irányíthatja először újra a válogatottat. A románok három mérkőzésen eddig hét pontot gyűjtöttek a sorozatban, az eddigi egyetlen pontvesztésük a magyarok ellen elért bukaresti 1–1 volt.
(MTI)

A ROMÁN VÁLOGATOTT KERETÉBE BEHÍVOTT IDEGENLÉGIÓSOK
Kapusok:
Costel Pantilimon (Sunderland), Ciprian Tatarusanu (Fiorentina)
Védők: Vlad Chiriches (Tottenham), Florin Gardos (Southampton), Dragos Grigore (Toulouse), Cosmin Moti (Ludogorec), Razvan Rat (PAOK)
Középpályások: Eric Bicfalvi (Voliny Luck), Ovidiu Hoban (Hapoel Beer-Seva), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Mihai Pintilii (al-Hilal), Gabriel Torje (Konyaspor)
Támadók: George Puscas (Inter), Bogdan Stancu (Genclerbirligi)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik