Román-magyar: a román újságírók nyerték az „előmeccset”

Vágólapra másolva!
2013.09.06. 12:24
Az esti román–magyar labdarúgó-világbajnoki selejtező napján a két ország újságíróiból álló csapat is összemérte az erejét a stadion szomszédságában található műfüves pályán. Az előmeccset az összeszokottabb, olimpiai bajnok román médiaválogatott tagjait is felvonultató együttes nyerte meg 6–2-re.

A román és a magyar sportújságíró-szövetség kiváló kapcsolatot ápol, ezt elmélyítendő Dumitru Graur, a Román Sportújságíró-szövetség elnöke egy barátságos meccsre invitálta a magyar kollégákat az esti vb-selejtező napjára. A kezdeményezés azok után különösen értékelendő, hogy a női kézilabda Bajnokok Ligája-elődöntő kapcsán milyen felháborodást váltott ki Magyarországon a Pro Sport című lap, amely Görbicz Anita mezével ízléstelenül szórakozott. Az eset után a magyar szövetség levélben fordult a románokhoz, akik szintén elítélték a történteket.

A román médiaválogatott jelenleg olimpiai bajnoki címvédő és idén a balkáni csapatok számára kiírt kupát is megnyerte. Vendéglátóink tehát sokkal összeszokottabb együttest alkotnak, és miután több tagjuk most is itt volt, ez a pályán is meglátszódott, a románok 3–1-es félidő után végül 6–2-re nyertek.

„Remélem, hogy este is nyer a válogatottunk. De szerintem most nincs annyira jó csapatunk. A magyaroknak van néhány kiváló játékosuk, úgymint Hajnal, Dzsudzsák, de Bogdánt is szeretem" – mondta az esti meccsel kapcsolatban Christian Vlad a Digi Sporttól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik