Román-magyar: „A hazádért futballozhatsz, hogy van képed feltételeket szabni?”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.09. 08:35
null
Varga József haragszik azokra, akik lemondták a válogatottságot (Fotó: NS-archív)
Varga József, a Budapest Honvéd korábbi labdarúgója szerint a magyar futballistákból hiányzik a játék szeretete, és nem érti, hogyan lehet lemondani a válogatottságot.

Egy emlékezetes pályafutás két felejthetetlen pillanata. Varga József, a népszerű Kacsa lőtte válogatottunk gólját Jean-Marie Pfaff hálójába a belgák elleni világbajnoki csoportmeccsen 1982-ben Spanyolországban, és ugyancsak ő volt az, aki Rotterdamban a mexikói vébé felé vezető úton kihagyott egy tizenegyest a hollandok ellen 2–1-re megnyert vb-selejtezőn.

„Természetesen, érdekel a magyar futball – mondta Varga József. – Ez még akkor is így van, ha a játékosaink többségén azt látom, hiányzik belőlük a játék szeretete. Munkának tartják, kötelességből, csak a pénzért csinálják. Hiányzik belőlük a szenvedély, ami még bennünk megvolt.”

„Egyébként tisztelem Dárdai Pált a pályafutásáért, egyszer talán nagy edző válik belőle. Azokra viszont haragszom, akik valaha lemondták a válogatottságot. Csak kerülnének elém, azt mondanám nekik: ember, tízmillió magyarért futballozhatsz, hogy van képed feltételeket szabni?”

HA KÍVÁNCSI RÁ, HOGY VARGA JÓZSEF MIÉRT VÁR BOCSÁNATKÉRÉST A HONVÉDTÓL, ÉS HOGY MIÉRT TARTJA SZERETETT CSAPATÁNAK JÁTÉKÁT „NÉZHETETLENNEK”, OLVASSA EL A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik