Puskás Aréna: A nemzeti stadion életérzés – Csányi Sándor

Vágólapra másolva!
2019.11.13. 20:12
null
Csányi Sándor úgy véli, a pénteki meccs iránt érdeklődés bizonyítja, hogy szükség van az új nemzeti stadionra (Fotó: Nemzeti Sport)
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke izgatottan és büszkén várja, hogy pénteken a Magyarország–Uruguay válogatott mérkőzéssel felavassák Budapesten a Puskás Arénát.

 

– Mit jelenthet a magyar futballnak az, hogy a Puskás Aréna lesz az Eb helyszínek egyike?
– Először is büszke vagyok rá, hogy Budapesten épült meg Európa egyik legmodernebb és legszebb arénája. Átadásakor, az ötvenes években a stadion korszerűnek számított, ám az évek során fokozatosan elavult. Most olyan módon újult meg, hogy megfeleljen a mai, igen magas nemzetközi elvárásoknak. Számos új funkciójával alkalmas arra, hogy négy Eb-mérkőzésnek és nagy nemzetközi döntőknek legyen a helyszíne.

– Mit érez most, hogy az országnak újra van nemzeti stadionja?
– A Népstadionban az idősebb generáció tagjai felejthetetlen mérkőzéseket éltek át, és ezek egy életre meghatározták a futballhoz való viszonyunkat. A közeljövő nagy mérkőzései pedig inspirációt jelentenek a mostani fiataloknak, és ez talán a legfontosabb szempont a számomra. A nyitó mérkőzés iránti nagy érdeklődés azt bizonyítja, hogy szükség volt erre a nemzeti stadionra.

– Melyik kapuban szeretné látni az első gólt?
– Természetesen abban, amelyikre a magyar válogatott támad majd.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
November 15., péntek (Puskás Aréna)
19.00: Magyarország–Uruguay (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Vezeti: Damir Skomina (Robert Vukan, Tomaz Klancnik) – szlovénok

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik