Pisont István Alexandriában kémkedik

Vágólapra másolva!
2009.09.23. 14:17
null
Pisont István (balra) májusban még az U19-es válogatottal készült Telkiben (Fotó: Németh Ferenc – archív)
Címkék
Pisont István Egervári Sándor segítőjeként utazik az U20-as válogatottal az egyiptomi világbajnokságra. A korábbi 31-szeres magyar válogatott labdarúgó a torna alatt blogot vezet a Nemzeti Sport Online-on, amelyben beszámol a csapattal kapcsolatos érdekességekről.

 

Milyen feladatai lesznek az U20-as csapatnál?
– Az edzések során a sérüléssel bajlódókkal, valamint azokkal kell foglalkoznom, akik kevesebbet tréningeztek, ezért még nem tudnak teljes intenzitással a csapattal edzeni. Ezenkívül az ellenfelek megfigyelése lesz a feladatom. A nyitófordulóban például csoportunk másik mérkőzésére, a Dél-Afrika–Egyesült Arab Emírségek találkozóra látogatok ki, és megosztom észrevételeimet a szakmai stábbal.

– Mennyire nehéz egy utánpótlástornán információkhoz jutni az ellenfelekről?

– Honduras például teljesen sötét ló. Azt tudjuk, hogy a spanyoloktól 1–0-ra kaptak ki egy felkészülési mérkőzésen. Dunai Antal csapatvezető, felhasználva spanyol kapcsolatait,  megtudott néhány dolgot vasárnapi ellenfelünkről. Dél-Afrikáról és az Egyesült Arab Emírségekről van felvételünk, a dél-afrikaikat Németországban egy felkészülési mérkőzésen ifj. Albert Flórián és Zsivoczky Gyula is feltérképezte. Egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk a csoportban, de a továbbjutásra esélyesek vagyunk, és remélem, sikerül is elérnünk a nyolcaddöntőt.

– A főpróbán az angolok egyfajta kísérleti csapata ellen 1–1-es döntetlent játszottak Fehérváron. Ezt mennyire fogták fel kudarcként?
– Szerintem nem volt kudarc az angolok elleni találkozó. Ennek az úgynevezett kísérleti csapatnak a tagjai ugyan alacsonyabb osztályban játszanak, de első osztályú képzést kaptak. Valamilyen oknál fogva lemaradtak a többiektől, így nem kapnak lehetőséget a nagycsapatokban. Ugyanakkor válogatott labdarúgók, és azt se feledjük, hogy egy angol harmadosztályban szereplő játékos fizikailag bőven megüti az U20-as válogatottunk szintjét. Ráadásul fiatalok, motiváltak, nem arról van szó, hogy levezetnek alsóbb osztályban 35-40 évesen, hanem fejlődni akarnak.

– Mit gondol, milyen rangja van egy ilyen utánpótlástornának?
– Ez mégiscsak világbajnokság, és nagy lehetőség a fiataloknak a kiugrásra. Ezért sem értem néhány klub viselkedését, például azt, miért érdeke a Newcastle-nak, hogy ne engedje el Kádár Tamást a vb-re, aztán meg a lelátóra ülteti. Erről is írtam a blogomban, amelyet a világbajnokság ideje alatt vezetek az NSO blogzónájában.  

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik