Saját edzőjük illette gyilkos kritikával az U18-as játékosokat

Vágólapra másolva!
2015.03.27. 18:08
Mint arról beszámoltunk, Pisont István, a magyar U18-as labdarúgó-válogatott szövetségi edzője a Norvégia elleni 1–3-as mérkőzés után közölte, tovább nem akar dolgozni ezzel a korosztállyal. A szövetségi edző pénteki interjújában megerősítette: nem mondott le, maradna szövetségi edző. Saját U18-asairól azonban kíméletlen kritikát fogalmazott meg.

„A játékosaimban csalódtam, dühös vagyok rájuk. A norvég csapat borzasztóan gyenge. Csak rugdosta fel a labdákat, semmiféle játékot nem épített. Tőlünk viszont olyan taktikai és technikai hibákat láttam, hogy siralmas. Félelmetes, hogy hiába gyakorolunk fél éve dolgokat, nem látom viszont a pályán. Úgy tűnik, semmi értelme annak, amit csinálok. Lehet, hogy bennem van a hiba, de nem jelenik meg az, amit látni szeretnék” – nyilatkozta Pisont István az utanpotlassport.hu-nak, de tartogatott még (egyáltalán nem elismerő) szavakat a játékosoknak.Pisont István az utanpotlassport.hu-nak, de tartogatott még (egyáltalán nem elismerő) szavakat a játékosoknak.

Pisont István csak fogta a fejét az U18-as csapat 
játéka láttán (Fotó: NS-archív)
Pisont István csak fogta a fejét az U18-as csapat játéka láttán (Fotó: NS-archív)

„Ősszel jönnek az Eb-selejtezők, és még olyan labdaátvételi és átadási problémák is megjelennek, hogy elképesztő. A pályán nem kommunikálnak egymással, csak bambulnak. Pedig olyan minőségű labdarúgókról beszélünk, mint Kitl Miklós vagy Sallai Roland, akik már az NB I-ben is játszanak. Kérdeztem tőlük: itt miért blokkoltok le? Én csinálok valamit rosszul? Tőlem féltek? Azt mondták, nem. Felszabadultak itt, jól érzik magukat. Nem értem, akkor miért nem tudják kiadni, ami bennük van. Az pedig a belső morált jellemi, hogy a bejelentésem milyen gyorsan kikerült az öltözőből...”

Pisont hozzátette: kifakadásának semmi köze ahhoz, hogy új sportigazgató, a német Bernd Storck vette át az irányítást a magyar U-csapatoknál.

„Elképzelésem sincs, tanácstalan vagyok. Egyeztetnem kell a vezetőséggel, aztán elválik” – mondta a jövőjéről.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 1–3
(1–1)
MAGYARORSZÁG: Rátkai Zsolt – Katona Máté (Hursán György, 79.), Fehér Imre (Bartucz Martin, 72.), Lipcsei Ádám, Varga Márkó (Csonka Bonifác, 79.) – Pávkovics Bence, Sallai Roland (Szivacski Donát, 79.), Kitl Miklós (Petró Balázs, 45.) – Korozmán Kevin (Murka Benedek, 45.), Popov Patrik (Óvári Zsolt, 79.), Szatmári István (Péter Bence, 45.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik