Ott tartunk, ahonnét elindultunk? A finnek úgy érzik, győzhettek volna

Vágólapra másolva!
2011.10.11. 23:51
Címkék
A Magyarország–Finnország (0-0) Eb-selejtező utáni sajtótájékoztatón a mieink szövetségi kapitánya, Egervári Sándor elmondta, a támadó harmadban sokat hibáztunk, és hiányzott a játékunkból a kreativitás, ezért maradt el a győzelem. A vendégek szövetségi kapitánya, Mixu Paatalainen arról beszélt, elégedett a döntetlennel, bár a helyzetek alapján meg is nyerhették volna a meccset.

Komanék (balra) játéka ma nem volt gördülékeny (Fotó: Mirkó István)
Komanék (balra) játéka ma nem volt gördülékeny (Fotó: Mirkó István)
Komanék (balra) játéka ma nem volt gördülékeny (Fotó: Mirkó István)
Komanék (balra) játéka ma nem volt gördülékeny (Fotó: Mirkó István)
Komanék (balra) játéka ma nem volt gördülékeny (Fotó: Mirkó István)

„Nem sikerült megfelelni az elvárásoknak, nem tudtuk megismételni a svédek elleni szeptemberi játékot, így csak izzadtságszagú döntetlenre telt az erőnkből, nagyon csalódott vagyok" – kezdte értékelését Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„Nem azon múlt a meccs, hogy már nem volt tétje. A támadó harmadban nem tudtunk meghatározó játékot játszani, ez döntött. Az ellenfél jól futballozott, nehéz volt labdát szerezni, de ha meg is szereztük, nagyon sokat hibáztunk" – folytatta a kapitány.

„Hiányzott a támadó harmadban a kreativitás, az a labdabiztosság, ami a korábbi meccseken jellemezte a csapatot" – fogalmazott Egervári, aki kérdésre válaszolva a több helyzetet is elrontó Priskin Tamásról is beszélt.

„Priskin Tamás játékán sajnos érződött, hogy nincs igazán játékban, kevés tétmeccsen játszott az utóbbi időben" – mondta a kapitány.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A mérkőzés azért jelentett nagy csalódást, mert az utóbbi időben úgy tűnt, a válogatott kinőtte korábbi gyerekbetegségét, és a papíron gyengébb ellenfelekkel szemben érvényesíteni tudta a papírformát, most azonban éppen erre cáfolt rá – Egervári Sándor a meccs utáni sajtótájékoztatón egyetértett a Nemzeti Sport Online felvetésével. A svédek elleni euforikus győzelem után most kicsit olyan érzése lehet a szurkolóknak, hogy ott tartunk, ahonnét elindultunk...

„Elégedett vagyok a játékunkkal. A magyar csapat főleg az első félidőben játszott veszélyesen, de álltuk a sarat, jól védekeztünk" – értékelt a finn kapitány, Mixu Paataleinen.

„A folytatásban próbáltunk taktikát váltani, az volt a célunk, hogy útját álljuk a hazai passzoknak, támadásoknak. A második félidőben már három nagy helyzetünk is volt, ezek közül kettő teljesen tiszta ziccer volt, így akár meg is nyerhettük volna a találkozót. Összességében azonban elégedett vagyok, hiszen fiatalokkal dolgozom együtt, a jövő csapatát építjük"– fogalmazott a szakember.

Dzsudzsák Balázs a Finnország elleni Eb-selejtezőn tért vissza másfél hónapos sérülését követően. A gól nélkül végződő találkozó után elmondta, sajnálja, hogy nem tudták jobb játékkal megörvendeztetni a stadionba kilátogató szurkolókat, de úgy érzi, hogy a megszerzett tizenkilenc pont összességében szép teljesítmény a válogatottól.

„Jól esett, hogy ismét játszhattam, de sajnálom, hogy nem tudtuk győzelemmel megörvendeztetni a szurkolókat. Ezúttal nem láthatták tőlünk azt az átütő támadójátékot, amelyet a korábbi mérkőzéseken már megszokhattak. Úgy gondolom, hogy a megszerzett tizenkilenc pont más csoportban az első vagy a második helyezéshez is elég lett volna, de sajnos ilyen nehéz kvartettbe kerültünk, így csak a harmadik pozícióhoz volt elég” – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Dzsudzsák Balázs.

„A vb-selejtezőkön sem lesz könnyebb dolgunk, de talán kevesebb sérüléssel és a helyzetkihasználásunkon javítva jobb eredményt érhetünk el. A mai futballban már minden egyes lehetőséget ki kell használni.”

A magyar válogatott középpályása, Koman Vladimir úgy érezte, mindent megtettek a találkozón. Ahogyan azt a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, mindenki elfáradt, éppen ezért nem érzi jogosnak a szurkolók kritikáját, az „ébresztő" rigmust. Kiemelte, hogy a fanatikusok is végig segítették a csapatot a selejtezők során, és ez nagyban hozzájárulhat ahhoz is, hogy a 2014-es világbajnokságra kijussanak.

„Megtettük, amit meg tudtunk tenni, sajnos a végére nagyon elfáradtunk. Viszont mindenki a győzelemre játszott, úgyhogy úgy érzem, a szurkolók kritikája nem volt jogos. Másik oldalról viszont szeretném megköszönni a közönség buzdítását, végig nagyon lelkesek voltak a selejtező során. Ezen az úton kell haladnunk, még jobban összekovácsolódhatunk, és akkor szerintem lesz esélyünk kijutni a világbajnokságra."

Juhász Roland, az Anderlecht hátvédje elmondta, minden mérkőzésre ugyanúgy készül, elképzelhetetlennek tartja, hogy valaki ne pörögjön fel egy találkozóra, amely során a címeres mezt viseli.

„Tudtuk, hogy nehezebb dolgunk lesz, mint az idegenbeli mérkőzésen, szerettünk volna győzelemmel búcsúzni, sajnos ez nem jött most össze. Kevesebb volt a ritmusváltás, sokat cipeltük a labdát, a passzokra pedig rendre odaértek a védők. Mindenki szomorú volt az öltözőben, bár ez a meccs már a következő évi felkészülésünket szolgálta. Számomra az elképzelhetetlen, hogy valaki nehezen pörögjön fel egy ilyen találkozón, én mindig ugyanúgy készülök. – mondta Juhász Roland, aki röviden értékelte a teljes sorozatot is. – A hollandok elleni két meccset kivenném, azon kívül ugyanis a többi mérkőzésen mindig volt győzelmi esélyünk. Hibáinkból tanulni kell, és akkor a vb-selejtezőkön még előrébb léphetünk."

EGERVÁRI: MEGTORPANTUNK A FINNEK ELLEN

DZSUDZSÁK: NEM BÍRUNK EL ENNYI SÉRÜLTET
EMLÉKEZTETŐ – EURO 2012, SELEJTEZŐK
E-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–FINNORSZÁG 0–0
Budapest, Puskás Ferenc Stadion. Vezette: Undiano Mallenco (spanyol)
MAGYARORSZÁG: Király – Varga J., Korcsmár, Juhász R., Vanczák – Koman, Elek Á., Sándor Gy. (Vadócz, 59.), Hajnal (Stieber Z., 88.) – Szabics, Priskin (Dzsudzsák, 59.). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
FINNORSZÁG: Fredrikson – Raitala, Moisander, Toivio, Arkivuo (Lampi, 55.) – Sparv, Väyrynen – Ring, R. Eremenko, Hämäläinen (Pukki, 85.) – Forssell (Furuholm, 67.). Szövetségi kapitány: Mixu Paatelainen
MOLDOVA–SAN MARINO4–0(1–0)
Chisinau, Zimbru Stadion. Vezette: Reinert (feröeri)
MOLDOVA: Gaiduchevici – Armas, Golovatenco, Epureanu, Racu (G. Andronic, 70.) – Alexeev (Bugaev, 61.), Cebotaru (Tigirlas, 78.), Cheptine, Suvorov – Doros, Zmeu. Szövetségi kapitány: Gavril Balint
SAN MARINO: Simoncini – Benedettini, Vannucci, Coppini, Della Valle, Bacciocchi (N. Albani, 89.) – Berretti (Bugli, 67.), Cervellini, Gasperoni (Montagna, 76.), Vitaioli – Selva. Szövetségi kapitány: Giampaolo Mazza
Gólszerző: Zmeu (30.), Bacciocchi (62. – öngól), Suvorov (66.), G. Andronic (87.)
Kiállítva: Tigirlas (84.)
SVÉDORSZÁG–HOLLANDIA 3–2 (1–1)
Stockholm, Rasunda. Vezette: Cüneyt Cakir (török)
SVÉDORSZÁG: Isaksson – Lustig, Mellberg, Majstorovic, M. Olsson – S. Larsson, A. Svensson, Källström, Elm – Elmander, Toivonen (Wernbloom, 74.). Szövetségi kapitány: Erik Hamrén
HOLLANDIA: Vorm – Van der Wiel, Bruma, Mathijsen, Pieters – Van Bommel, Strootman (L. de Jong, 81.), Van der Vaart – Van Persie, Huntelaar, Kuyt (Elia, 73.). Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk
Gólszerző: Källström (14.), S. Larsson (52. – 11-esből), Toivonen (53.), ill. Huntelaar (23.), Kuyt (50.)
AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Hollandia10 9 137– 8+2927
2. Svédország10 8 231–11+2024
3. MAGYARORSZÁG10 61 322–14 +819
4. Finnország10 31 616–16 0 10
5. Moldova10 3 712–16 –49
6. San Marino10 10 0–53–530
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik