Női válogatott: Vágó négy, a magyar csapat hat gólig jutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.26. 16:29
A magyar női labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 6–0-ra megverte Albániát. A Gyirmóton rendezett találkozó első félidejében Vágó Fanni négy gólt szerzett, majd a szünet után Rácz Zsófia és Kaján Zsanett is betalált.

A mérkőzésre nem hivatalos FIFA-játéknapon került sor, így mindkét csapatból hiányoztak alapemberek. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Markó Edina többek között Szőcs Réka, Szabó Viktória, Tóth Gabriella, Csiszár Henrietta, Jakabfi Zsanett és Zeller Dóra játékára nem számíthatott. A csapatkapitányi karszalagot 29. születésnapja alkalmából Szeitl Szilvia viselte.

MARKÓ EDINA: A MÉRKŐZÉS ELÉRTE A CÉLJÁT

„A mérkőzés elérte a célját, hiszen gyakorolni tudtuk az előrejátékot és a támadásbefejezéseket. Bízom benne, hogy nem lőttük el az összes puskaporunkat a törökök elleni Eb-selejtező előtt. Addig még lesz egy felkészülési meccsünk a bosnyákok ellen, amelyen lehetőségünk lesz kijavítani azokat a hibákat, amelyeket ezen a meccsen elkövettünk. A törökök ellen gyorsabb ritmusú mérkőzést vívunk majd, kevesebb helyzetünk lesz, de remélem, hogy a maihoz hasonló játékkal rukkolunk ki” – mondta Markó Edina a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak.

A világranglista 40. helyén álló magyar csapat az első perctől kezdve érzékeltette, hogy jóval előrébb tart az albánoknál (76.), akik ritkán vezettek épkézláb támadást, és Bíró Barbara kapujára is csak akkor jelentettek veszélyt, ha a magyar védelem hibázott.

Az első félidő Vágó Fanniról szólt, aki kevesebb mint negyven perc leforgása alatt négyszer is betalált a vendégeknek. Könnyedén szerezhetett volna öt gólt is, ám a magyar csapat javára megítélt harmadik büntetőt kihagyta. A cseh játékvezető egyébként mindannyiszor jogosan mutatott a tizenegyespontra, sőt az albánok egy szót sem szólhattak volna, ha a mieink még legalább két tizenegyest kapnak – de ne legyünk telhetetlenek.

A második félidőben Markó Edina felforgatta a csapatát, több fiatal játékos is lehetőséget kapott. A csereként beálló játékosok közül Diószegi Fanni, Nagypál Fatima és Németh Hanna is először lépett pályára a felnőttválogatottban. A mieinknek a fordulás után is megvolt minden esélyük, hogy megszórják az ellenfelet, de a befejezésekbe hiba csúszott, így a második játékrészben „csak” kétszer találtunk be – előbb Rácz Zsófia volt eredményes, míg a hajrában Kaján Zsanett szerezte meg jól megérdemelt gólját.

A magyar együttes május végén újabb felkészülési mérkőzést vív, majd június 6-án Törökországban folytatja az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

NŐI FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Magyarország–Albánia 6–0 (4–0)
Gyirmót
, Alcufer Stadion
MAGYARORSZÁG: Bíró – Papp D., Tálosi (Németh H., 69.), Szeitl, Pinczi (Nagypál, 62.) – Hummel-Smuczer (Fenyvesi E., a szünetben) – Mosdóczi (Diószegi, 47.), Rácz Zs., Vágó F. (Kocsán, 69.), Zágor (Sipos, 62.) – Kaján. Szövetségi kapitány: Markó Edina
G:
Vágó F. (5., 16., 26., 43. – az elsőt és a másodikat 11-esből), Rácz Zs. (53.), Kaján (77.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik