Női válogatott: kikaptunk a románoktól, a bronzért játszunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.03. 20:40
A magyar női labdarúgó-válogatott Balatonfüreden 2–1-es vereséget szenvedett Romániától a Balaton Kupa elődöntőjében, így kedden a bronzéremért mérkőzhet a szlovákokkal szemben alulmaradó horvátokkal.

Női A-válogatottunk egy hosszú felkészülési időszak végén jár, az augusztus 20-i, franciák elleni vb-selejtező előtt a Balaton Kupán mérheti fel a játékosok formáját a szakmai stáb. A mieink tartalékosan érkeztek Balatonfüredre, a jövő héten a Bajnokok Ligája selejtezőjében szereplő MTK játékosait ugyanis ezúttal nem hívta meg Markó Edina szövetségi edző.

A románok elleni mérkőzésen jól kezdett a válogatott, az első negyedórában Zeller Dóra és Sipos Lilla előtt is adódott egy-egy nagy helyzet, de mindkét lehetőség kimaradt. A románok a mi kapunk előtt is szerencsések voltak, a 18. percben, egy szöglet után a menteni igyekvő Tálosi Szabina csúsztatott a hálóba, öngól, 0–1. A kapott gól megfogta a mieinket, egy perccel a középkezdés után ismét a hálónkban pihent meg a labda, ezúttal egy szabadrúgást követően hibáztunk, ezzel máris 2–0 volt a vendégek javára.

A folytatásban sokat tettünk a gólszerzésért, a helyzetek is megvoltak a felzárkózáshoz, de a kapu előtt nem voltak kellően határozottak a játékosok, a román válogatott egészen a hajráig őrizte a kétgólos előnyt. A második félidőben ráadásul a csereként pályára lépő Fenyvesi Evelin térdsérülést szenvedett, és nem tudta befejezni a mérkőzést, a kórházi vizsgálatok után derül ki, hogy mennyire súlyos a sérülése.

A 82. percben egy szépen kijátszott akció végén, Dénes Dorottya centerezése után Vágó Fanni volt eredményes, de ezt a gólt nem követte újabb, a román válogatott 2–1-re megnyerte a találkozót. A mieink kedden 14 órától a harmadik helyért lépnek pályára a tornán, az ellenfél a szlovákoktól 2–1-es vereséget szenvedő horvát válogatott lesz.

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, mezőnyben kiegyenlített volt a játék, de nekünk voltak nagyobb helyzeteink – értékelt a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Markó Edina.– Sajnos rövid időn belül két nagy egyéni hibából két gólt is kaptunk, és hiába játszottunk fölényben a második félidőben, vereséggel zártuk a meccsen. Játékban sikerült előrelépnünk, de a gólokat az ellenfél szerezte. Helyzetkihasználásban javulnunk kell, az egyéni hibákat pedig ki kell küszöbölnünk ahhoz, hogy az ilyen mérkőzéseket magabiztosan meg tudjuk nyerni.”

BALATON KUPA (BALATONFÜRED)
ELŐDÖNTŐ
Magyarország–Románia 1–2 (0–2)
MAGYARORSZÁG:Németh Júlia – Szabó Boglárka, Szeitl Szilvia, Tálosi Szabina, Tóth Gabriella – Csiszár Henrietta (Fenyvesi Evelin, 61., Marsi Nikolett, 74.), Rácz Zsófia – Zeller Dóra, Szuh Erika, Sipos Lilla (Dénes Dorottya, 67.) – Vágó Fanni

Szlovákia–Horvátország 2–1 (1–1)

A 3. HELYÉRT
Augusztus 5. (kedd), 14.00:
MAGYARORSZÁG–Horvátország
DÖNTŐ
Augusztus 5. (kedd), 16.30:
Románia–Szlovákia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik