Női futsal: Európa egyik legjobbja verte meg a mieinket

Vágólapra másolva!
2015.01.28. 20:20
A magyar női futsalválogatott felkészülési mérkőzésen 5–2-re kikapott Ukrajnától Berettyóújfaluban – írja az mlsz.hu.

A Pálfi István Rendezvénycsarnokban a mérkőzés elején az ukránok domináltak, és a 3. percben a vezetést is megszerezték: Katerina Seremet a jobb oldalról, tíz méterről kilőtte a hosszú alsót, esélyt sem hagyva Vincze Anikónak (0–1). A kilencedik percben Nagy Ágnest csak szabálytalanul tudták megállítani a büntetőterületen belül, a jogosan megítélt hétméterest Halászi Kinga rúgta félmagasan a kapu jobb oldalába (1–1). Sajnos nem örülhettünk sokáig, ugyanis egy kontrából visszavették a vezetést a vendégek (1–2). Az első játékrész további részében kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, de nagy helyzet egyik csapat előtt sem adódott.Halászi Kinga rúgta félmagasan a kapu jobb oldalába (1–1). Sajnos nem örülhettünk sokáig, ugyanis egy kontrából visszavették a vezetést a vendégek (1–2). Az első játékrész további részében kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, de nagy helyzet egyik csapat előtt sem adódott.

A második félidő ötödik percében labdát veszítettünk az ukránok térfelén, melyet kíméletlenül kihasználtak a vendégek, két gyors kényszerítővel átjátszották a védelmet, és góllal fejezték be az akciót (1–3). A 27. percben tovább nőtt az ukrán előny: Anna Sulha lőtte közelről a hálónkba a labdát (1–4). A 28. percben Bernáth Csilla és Nagy Ágnes játszott össze az ukrán kapu előtt, az akció végén pedig előbbi játékos a bal oldalról, laposan a kapu jobb oldalába lőtt (2–4). A magyar csapat öt a négy elleni játékban is több támadást vezetett, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A 30. percben az ukránok ismét eredményes kontrát vezettek, melynek végén Marianna Ignatyenko vette be a kapunkat (2–5). A 38. percben az ötödik vendég szabálytalanság után tízméterest rúghattunk, de Halászi Kinga az oldalhálóba lőtt.

Összességében elmondható, hogy a válogatott helytállt a nagyobb játékerőt képviselő vendégek ellen. Sito Rivera a különbséget elsősorban a koncentrációban és a kellő tapasztalat hiányában látta, a játékosok hozzáállásával a spanyol szakember szerint nem volt gond.

„A mai napon az Európa négy legjobb csapata között számon tartott ukrán válogatott volt az ellenfelünk, ezért nem mi voltunk az esélyesek, de úgy érzem, több volt ebben a mérkőzésben. A célunk a lányokkal továbbra is a fejlődés, tapasztalatszerzés, amellyel a gond csak az, hogy kevesen edzenek rendszeresen, és ez a pár nap nem elég ahhoz, hogy behozzuk a lemaradást. A csapat hozzáállásával elégedett vagyok, úgy érzem, hogy mindegyik játékosban megvan a kellő motiváció” –mondta Sito Rivera a lefújást követően a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának.

A „visszavágót" csütörtökön az előzetes tervekkel ellentétben nem 15, hanem 16.30 órától rendezik Hajdúböszörményben.

NŐI FUTSAL, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–UKRAJNA 2–5 (1–2)

MAGYARORSZÁG:Vincze Anikó – Megyes Ágnes, Szekér Anita, Varga Adél, Nagy Ágnes. Cserék: Torma Lilla, Benkő Mónika, Kovács Aliz, Bernáth Csilla, Halászi Kinga, Pinczi Anita, Ganczer Hajnalka, Buchmüller Petra, Radics Ágnes
A magyar gólszerzők: Halászi Kinga, Bernáth Csilla

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik