Női foci: Pádár Anita 20 év után búcsút int a nemzeti csapatnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.30. 11:48
null
Pádár Anita (jobbra) a Balaton-kupán lép pályára utoljára a magyar válogatottban (Fotó: mlsz.hu)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) az idén harmadik alkalommal rendezi meg a női válogatottak számára kiírt Balaton-kupát. Az augusztus 1–3. között Balatonfüreden sorra kerülő tornán a mieink mellett ezúttal a címvédő Szlovákia, valamint Fehéroroszország és Lengyelország vesz részt. A magyar nemzeti csapat a szombati elődöntőben a szlovákokkal találkozik, és elképzelhető, hogy a 123-szoros válogatott Pádár Anita ezen a meccsen lép pályára utoljára címeres mezben.

 

„Úgy érzem, elérkezett az ideje, hogy visszavonuljak a válogatottól, és átadjam a helyem a fiataloknak. Azzal a kéréssel fordultam Markó Edina szövetségi kapitányhoz, hogy a Balaton-kupán szeretnék elbúcsúzni a nemzeti csapattól” – mondta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Pádár Anita.

A női NB I legutóbbi tizennyolc kiírásának gólkirálynője, a 123-szoros válogatott támadó 1995-ben mutatkozott be a válogatottban, melynek színeiben eddig 43 gólt szerzett.

„ITT AZ IDEJE A VISSZAVÁGÁSNAK”

„Az eddigi két Balaton-kupa nem úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna, ezért most javításra készülünk, a tavalyi harmadik hely után ezúttal döntőt szeretnék játszani, amihez az kell, hogy szombaton legyőzzük a szlovákokat. Jól ismerjük őket, játszottunk már ellenük az elmúlt időszakban, legutóbb idén Horvátországban három egyre kikaptunk tőlük, most itt az ideje a visszavágásnak. A szlovák játékosok nagy része légiós, nagyon jó kis csapatot alkotnak, nem véletlenül nyerték meg eddig mindkét Balaton-kupát, de remélem, idén megszakítjuk a sorozatukat. A másik elődöntőnek a lengyelek az esélyesei, bízom benne, hogy hétfőn ellenük játsszuk majd a finálét” – mondta a Balaton-kupát megelőzően Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

„Van néhány hiányzónk, de hasonló nehézségekkel küzdenek a riválisaink is, emellett úgy gondolom, a válogatottnál sosem szabad a hiányzókkal foglalkozni, mindig az aktuális keret a legerősebb. A torna remek felkészülés lesz az előttünk álló Európa-bajnoki selejtezősorozatra, bízom benne, hogy a teljesítménnyel és az eredménnyel is elégedettek lehetünk a viadal végén” – tette hozzá a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„A legemlékezetesebb mérkőzésemnek a Mexikó elleni meccset tartom a 2013-as Algarve-kupán, azon a találkozón ünnepeltem a századik válogatottságomat. Szintén maradandó emléket hagyott bennem a hollandok elleni idegenbeli világbajnoki selejtező, melyen ugyan kikaptunk, de telt ház előtt, kiváló hangulatban játszhattunk” – elevenítette fel legkedvesebb emlékeit az MTK-t erősítő 36 éves játékos, aki 125 fellépés után inthet búcsút a nemzeti csapatnak, ha a Balaton-kupa mindkét mérkőzésén pályára lép.

A magyar nemzeti csapat a közelgő Európa-bajnoki selejtezősorozatban Németországgal, Oroszországgal, Törökországgal és Horvátországgal került egy csoportba. Pádár szerint a németek kiemelkednek az ötösből, a törökök és a horvátok ellen a mieink a favoritok, így az oroszokkal vívhatunk szoros meccseket a legrosszabb esetben is pótselejtezőt érő második helyért.

Ami a Balaton-kupát illeti: a Magyar Labdarúgó-szövetség az idén harmadik alkalommal rendezi meg a tornát, az első két kiírás Szlovákia sikerét hozta. A magyar csapat – amely tavaly és tavalyelőtt sem jutott be a fináléba – az elődöntőben a címvédő szlovákokkal találkozik, a cél tehát nem is lehet más, minthogy meghiúsítsuk északi szomszédjaink triplázási reményeit. A másik ágon a lengyelek a fehéroroszokkal csapnak össze.

Markó Edina szövetségi kapitány számára nehézséget jelent, hogy kulcsjátékosai közül Jakabfi Zsanett, Vágó Fanni, Sipos Lilla és Szarvas Alexandra sem állhat a válogatott rendelkezésére, míg a Bajnokok Ligája selejtezőjére készülő Ferencváros játékosai később csatlakoznak a kerethez, és csak a hétfői helyosztón léphetnek pályára.

A Balaton-kupa nyitó meccsét a lengyelek és a fehéroroszok vívják szombat 14 órától, a magyar és a szlovák csapat mérkőzése 16.30-kor kezdődik. A helyosztókra hétfőn kerül sor.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT BALATON-KUPÁRA KÉSZÜLŐ KERETE
Kapusok:
Bíró Barbara (Újpest), Szőcs Réka (MTK)
Védők: Szeitl Szilvia (1. FC Femina), Tálosi Szabina (SC Südburgenland – Ausztria), Szabó Viktória (1. FC Lübars – Németország), Tóth Gabriella (Werder Bremen – Németország), Rácz Zsófia (1. FC Lübars – Németország), Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Nagypál Fatima (Ferencváros)
Középpályások: Hummel-Smuczer Angéla (MTK), Nagy Lilla (MTK), Nagy Ágnes (MTK), Fenyvesi Evelin (Ferencváros), Szuh Erika (FC Neunkirch – Svájc), Csiszár Henrietta (1. FC Lübars – Németország), Krisztin Sára (FC Neunkirch – Svájc)
Támadók: Zágor Bernadett (Ferencváros), Pádár Anita (MTK), Magyarics Zoé (Viktória-Trend Optika FC), Zeller Dóra (Hoffenheim – Németország)
A Ferencváros játékosai augusztus 2-án, a helyosztókat megelőzően csatlakoznak a kerethez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik