Női Eb-selejtező: ötöt kaptak a mieink a svédektől Miskolcon

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2019.10.04. 22:11
null
Csiszár Henrietta, a magyar csapatkapitány lövéshez készül (Fotó: Koncz György)
Svédország női labdarúgó-válogatottja érvényesítette a papírformát Miskolcon, és 5–0-ra legyőzte a magyar nemzeti csapatot a péntek esti Európa-bajnoki selejtezőn.

 

A svédek semmit sem bíztak a véletlenre! Az északi ország női labdarúgó-válogatottja már hétfőn délután megérkezett Miskolcra, és négy napon keresztül hangolt a péntek esti, nem túlságosan szurkolóbarát időpontban megrendezett összecsapásra.

A vendégek kezdtek aktívabban, és a 13. percben meg is szerezték a vezetést: szabadrúgás után Ericsson fejelt a magyar kapuba. A svédek többet birtokolták a labdát, a mieink támadásépítése akadozott, igaz, helyzetig így is sikerült eljutni: nem sokkal a gól után Jakabfi Zsanett éles szögből kapufát lőtt, majd Lindahl előbb Vágó Fanni életerős lövését védte, később Jakabfi bombáját tolta a kapu fölé.

A második játékrész svéd góllal kezdődött, és Janogy találata döntőnek bizonyult. Az északiak felszabadultan futballoztak, a mieink nem találták a ritmust, ráadásul Janogy hamarosan fejjel is beköszönt, ami végképp megpecsételte a magyar válogatott sorsát.

A meglepetés elmaradt, érvényesült a papírforma, a legutóbbi világbajnokság bronzérmese igazolta klasszisát, és az európai sztárklubokban futballozó játékosai vezérletével magabiztos játékkal – a hosszabbításban született két újabb gól következtében kiütéssel – győzött.

A svédek két forduló után pontveszteség nélkül vezetik az F-csoportot, a mieink két vereséggel állnak (korábban Izlandon 4–1-re kaptak ki).

A magyar csapat következő ellenfele Szlovákia lesz idegenben, november 8-án.

NŐI LABDARÚGÓ EB-SELEJTEZŐ
F-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–SVÉDORSZÁG 0–5
(0–1)
Miskolc, DVTK Stadion, 1428 néző. Vezette: Melis Özcigdem (Deybet Gök, Mürvet Yavuztürk – törökök)
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Mosdóczi, Turányi, Szabó V., Csiki – Jakabfi (Kocsán, 70.), Rácz, Csiszár – Zágor (Csányi, 67.), Vágó (Fenyvesi, 84.), Zeller. Szövetségi kapitány: Markó Edina
SVÉDORSZÁG: Lindahl – Glas, Sembrant, Ericsson, J. Andersson – Zigiotti-Olme, Asllani (Kullashi, 82.), Björn – Jakobsson, Blackstenius (Hurtig, 73.), Janogy (Rolfö, 62.). Szövetségi kapitány: Peter Gerhardsson
Gólszerző: Janogy (46., 51.), Ericsson (13.), Jakobsson (93.), Kullashi (95.)

A csoport másik pénteki mérkőzésén: Lettország–Szlovákia 1–2

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svédország 2 2 9–1 +8
6
2. Izland 2 2 5–1 +4 6
3. Szlovákia 2 1 1 2–2 0 3
4. Lettország 2 2 2–6 –4 0
5. Magyarország 2 2 1–9 –8 0

A kilenc csoportból a győztesek mellett a három legjobb második jut ki a 2021-es kontinensviadalra, a további hat második 2020 októberében pótselejtezőt játszik a maradék három helyért. Anglia a rendező jogán automatikus résztvevő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik