NL: „Az előző meccsen nem mutatott semmi különlegeset a magyar válogatott”

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2020.10.13. 13:43
null
Sztanyiszlav Csercseszov hasonlóan intenzív meccsre számít a magyarok ellen, mint amilyet a törökökkel játszottak (Fotó: AFP)
Megtartotta az orosz labdarúgó-válogatott a magyarok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóját. Az újságírók kérdéseire Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány és Anton Mirancsuk válaszolt. 

Sztanyiszlav Csercseszov a következőket mondta a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón.

„A legutóbbi két egymás elleni találkozónkon egyaránt három gólt lőttünk a magyar válogatottnak, de semmi sem garantálja, hogy ez most is így lesz. Minden mérkőzés más, nekünk is változott a keretünk a szeptemberi 3–2-es találkozó óta, és ez igaz az ellenfelünkre is. Nem szabad azon gondolkoznunk, hogy mi volt korábban, minden meccs egy új meccs. A törökök elleni összecsapásunk nagyon intenzív volt, most sem számítok másra, viszont teljes mértékben felkészültünk rá.”

A törökök elleni meccs képe merőben megváltozott, amikor az ellenfél a félidőben behozta Cengiz Ündert a pályára. Bár az oroszok szövetségi kapitánya egyetlen nevet sem tudott mondani, biztos abban, hogy a magyaroknál is van olyan futballista, aki csereként beállva sokat tehet hozzá a játékhoz. Viszont erre is fel vannak készülve.

A győzelem két okból is fontos számukra:egyrészt a csoportgyőzelem felé óriási lépést tennének, másrészt a világranglista-helyezés szempontjából sem mindegy az eredmény, mivel a 2022-es katari világbajnokság selejtezőjének sorsolására a kalapokat ez alapján állítják össze novemberben.

Anton Mirancsuk elmondta, remek fizikai állapotban várja a magyarok elleni találkozót. Nem érzi, hogy az orosz csapat vezérévé lépett volna elő azzal, hogy a Nemzetek Ligájában a magyarok és a törökök ellen is eredményes volt, csak azt tette, amit a kapitány kért tőle, és örül, hogy ezzel hozzá tudott tenni együttese teljesítményéhez.

„Az előző mérkőzésen semmi különlegeset nem mutatott a magyar válogatott. Jó csapatuk van, a játékosok remek fizikai állapotban vannak. Néhányuk kreatívan futballozik, de igazából nincs kiemelkedő labdarúgójuk. Nyilván nehéz meccsre számítunk, ám kellőképpen felkészülünk rá, és száz százalékot fogunk nyújtani a pályán.”

A magyar válogatott sajtótájékoztatója magyar idő szerint 18.45-kor kezdődik, Marco Rossi szövetségi kapitány mellett Sigér Dávid válaszol az újságírók kérdéseire.

A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA
NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
Szeptember 3.,Törökország–Magyarország 0–1

Szeptember 6.,Magyarország–Oroszország 2–3
Október 11.:Szerbia–Magyarország 0–1
Október 14., 20.45:Oroszország–Magyarország
November 15., 20.45:Magyarország–Szerbia
November 18., 20.45:
Magyarország–Törökország

A 3. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 3 2 1 7–4 +3 7
2. MAGYARORSZÁG 3 2 1 4–3 +1 6
3. Törökország 3 2 1 1–2 –1 2
4. Szerbia 3 1 2 1–4 –3 1
EB-PÓTSELEJTEZŐ, NL-RÁJÁTSZÁS, A-LIGA (2018–2019-es kiírás)
Október 8.

Bulgária–Magyarország 1–3
November 12.
Magyarország–Izland

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik