NL: a törökök az ország közepére utaztatják a magyar válogatottat

Vágólapra másolva!
2020.08.24. 12:54
null
Dzsudzsák Balázs (fehérben) és Hamit Altintop a két válogatott eddigi utolsó, 2013. március 26-án lejátszott mérkőzésén (Fotó: AFP)
Szeptember 3-án Törökország–Magyarország válogatott labdarúgó-mérkőzést rendeznek, ez lesz a Nemzetek Ligája második kiírásának első meccse a magyar csapat számára. A török szövetség meglepő húzással az ország közepén fekvő Sivas városába vitte a meccset – derül ki az origo.hu írásából.

A koronavírus-járvány miatt jelenleg Törökország a piros színnel besorolt országok között van, azaz bárki, aki most Magyarországról odautazik, a hazatérése után azonnali hatósági karanténra kényszerül. Ezt két negatív PCR-teszttel lehet kiváltani.

Ami az odautazást illeti, Törökország a COVID–19 betegség miatt 2020. június 11. óta továbbra sem tiltja külföldi állampolgárok belépését az ország területére. A belépésre jogosult külföldieknek nem kell kéthetes házi karanténba vonulniuk, őket – a török állampolgárokkal azonos módon – belépéskor a török hatóságok által előírt kötelező egészségügyi vizsgálatoknak vetik alá, indokoltság – megbetegedésre utaló tünetek – esetén ingyenes PCR-tesztet végeztetnek velük. Fertőzöttség gyanúja esetén az illetőt további kórházi vizsgálatra kötelezik, illetve központi vagy házi karanténba helyezhetik.

Ez tehát a helyzet, de a meccsel kapcsolatban nemcsak ez az érdekes.

A török szövetség ezt a meccset ugyanis az ország ázsiai részén található Sivas városába vitte. Még a török labdarúgók isértetlenül állnaka döntés előtt. Azt nehezményezik, hogy a járvány miatt nem szeretnének mindenáron repülőgépre szállni, a meccset – szerintük – biztonságosabb lenne vagy Isztambulban, vagy a fővárosban, Ankarában rendezni.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik