MTI/NSO 2018.01.03 15:08 Frissítve: 2018.01.03 15:40

Nemzetek Ligája: háromcsapatos csoportba is kerülhet a válogatott

Háromcsapatos csoportba is kerülhet a magyar labdarúgó-válogatott a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligája január 24-i sorsolásán.

bode
Böde Dániel és a válogatott sorsolásra vár (Fotó: Török Attila)

 

 

A sorsolás menete
A magyar válogatott a C-liga első helyére került, ennek megfelelően a négy közül az 1-es kalapból sorsolják. Először a 4-es kalap három csapatát húzzák ki. Az elsőként kihúzott csapat a C2-es csoportba kerül, a második a C3-asba, majd a harmadikként kihúzott válogatott a C4-es csoportba kerül. Ezt követően a 3-as kalapban lévő csapatok ugyanezen metódus alapján kerülnek be csoportjaikba azzal a különbséggel, hogy itt már négy csapat van a kalapban, tehát az első kihúzott a C1-es csoportban kap helyet. A magyar válogatottnak helyt adó 1-es kalap csapatainak csoportja tehát a C-liga sorsolásának végén derül ki.  

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának szerdai összefoglalója emlékeztet rá, hogy a nemzeti csapat a besorolás alapján a C-osztály első helyére került a kontinentális sorozatban. Ebben a divízióban egy háromcsapatos és három négycsapatos csoportot alakítanak ki.

Amennyiben a magyar válogatott a háromcsapatos csoportba kerül, akkor két játéknapra barátságos mérkőzést kell szerveznie az MLSZ-nek. Az A- és a B-osztályban kizárólag hármas csoportok lesznek, így az ellenfelek a kontinens legjobbjai közül is kikerülhetnek, de akár Európán kívüli válogatottal is megállapodhatnak a nemzeti szövetségek.

A barátságos mérkőzések párosításait és kezdési időpontjait március 2-ig be kell jelenteni.

A Nemzetek Ligájában a harmadik vonal programjának kialakításakor fontos szempont lesz, hogy Finnország és Norvégia az éghajlati viszonyok miatt novemberben már nem játszhat mérkőzést hazai pályán, továbbá Észtország, valamint Litvánia hazai mérkőzéseinek időpontjait is befolyásolhatja a téli időjárás. Emiatt a négy csapatból legfeljebb kettő szerepelhet azonos csoportban.

A sorsolást követően az azonos csoportba kerülő válogatottak képviselői a helyszínen egyeztetnek a meccsek helyszínéről, pontos dátumáról és kezdési időpontjáról.

Az elsődleges kezdési időpont – közép-európai idő szerint – 20.45 lesz, hétvégén viszont a mérkőzések többsége 18 órakor kezdődik, de ezeken a napokon is lesznek meccsek 20.45-től is, illetve 15 órától.

Hogy az ősszel kezdődő, feljutásos-kieséses Nemzetek Ligája hogyan függ össze a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjével, arról itt olvashat bővebben.

A Nemzetek Ligája 2018-as játéknapjai:
Szeptember 6-8.
Szeptember 9-11.
Október 11-13.
Október 14-16.
November 15-17.
November 18-20.

A C-osztály sorsolási kalapjai:
1. kalap:
MAGYARORSZÁG, Románia, Skócia, Szlovénia
2. kalap: Görögország, Szerbia, Albánia, Norvégia
3. kalap: Montenegró, Izrael, Bulgária, Finnország
4. kalap: Ciprus, Észtország, Litvánia

2019.12.08 04:13:39

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

Amancio Amaro élete legszebb négy évének tartja, amikor együtt játszott a Real Madridban a magyar futball-legendával.

2019.12.07 23:45:26

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

A Világ Sportlegendái-díj ünnepélyes átadásán az Aranycsapat és a Real egykori sztárját posztumusz díjjal tüntették ki.

2019.12.06 23:25:50

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

Fotók. Videó! Posztumusz díjjal jutalmazzák Puskás Ferencet, az F1-es világbajnok is megnézte a legendás labdarúgó karrierjének emlékeiből rendezett kiállítást.

2019.12.03 21:29:53

Magyar válogatott S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2019.12.03 20:49:08

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Felvetődik a kérdés: nem kellene-e egy korszerű követelményrendszert bevezetni, s ezen keresztül ellenőrizni az utánpótlásban folyó munka hatékonyságát?