Németh és Gosztonyi törte fel a bosnyák reteszt

Vágólapra másolva!
2010.08.11. 16:50
null
<a href="http://tudositas.nso.hu/genpage_lr_11941.html">A TUDÓSÍTÁSHOZ KATTINTSON A KÉPRE!</a>
Címkék
A magyar U21-es labdar&uacute;g&oacute;-v&aacute;logatott a m&eacute;rkőz&eacute;s hajr&aacute;j&aacute;ban szerzett N&eacute;meth Kriszti&aacute;n- &eacute;s Gosztonyi Andr&aacute;s-tal&aacute;lattal 2&ndash;0-ra legyőzte Bosznia-Hercegovin&aacute;t Zenic&aacute;n, ezzel a m&aacute;sodik helyre j&ouml;tt fel a csoportban.

Branimir Tulic, a bosnyákok szakvezetője a meccs előtt elmondta, tisztelik ellenfelüket, de magabiztosan várja együttese a Zenicán sorra kerülő, számukra a továbbjutáshoz már az utolsónál is későbbi lehetőséget kínáló találkozót.

Nálunk Róth Antal vette át a nagyválogatotthoz „igazoló” Egervári Sándor munkáját, de nem volt könnyű dolga a csapat összeállításakor, ugyanis Koman Vladimir a felnőttekhez kapott meghívót. Vass Ádám viszont a Walestől elszenvedett rossz emlékű vereség után ismét szerepet kapott a középpályán.

RÓTH CSAK A MÁSODIK FÉLIDŐVEL ELÉGEDETT

 „Nagyon értékes győzelmet arattunk, főleg annak tükrében, hogy az első félidőben a bosnyákok akarata érvényesült. Elöl csupán egy tizenegyesgyanús esetnél veszélyeztettünk, hátul pedig sokat szabálytalankodtunk olyan helyen, ahonnan veszélyes szabadrúgásokat végezhetett el az ellenfél.


A második félidőre feljavultunk, játékosaink akkor már nem csak az ellenfél hibáira vártak a középpályán. Ekkor már mertünk kezdeményezni, dinamikusabb lett a játékunk. Örülünk a győzelemnek, de jól tudjuk, a játékunkon bőven van javítanivaló" – mondta Róth Antal.

A házigazdák egyből támadólag léptek fel a meccsen,  több veszélyes pontrúgást is elvégezhettek a mieink tizenhatosának előteréből, de ezekből nem lett nagyobb veszély. Nem úgy, mint a 6. percben, amikor Edin Viscáról maradtunk le, akinek lövése után nem sokkal ment el a labda a jobb kapufa mellett. 

Az első negyedórában nem igazán találtuk a játékunkat, a bosnyákok sokkal többet birtokolták a labdát. Az iram finoman szólva sem verdeste az eget, a magyar csapat leginkább a kontrákra rendezkedett be. A 20. percben jobb oldali szabadrúgás után sikerült megcsúsztatnunk a labdát, majd Szabó János nem sokkal maradt le róla a jobb kapufánál (ráadásul kezezés miatt sárgát is kapott). 

Ezután valószínűleg sok magyar szurkoló már tizenegyest látott, miután Balázs Zsolt esett el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, de a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást. A következőkben lassan fölénybe került Róth Antal együttese, de sokszor könnyedén eladtuk a labdát, a bosnyákok pedig fegyelmezetten visszazártak, nem igazán hagytak területet nekünk. 

A 34. percben egy lendületes támadás végén Gosztonyi András ment el jó csellel a jobb oldalon, középre adása után azonban elnyomták középen Némethet. Öt percre rá Gulácsinak kellett nagyot védenie Nemanja Bilbija közeli szabadrúgása után, a magyar kapus nem sokat láthatott a lövésből. 

A félidő végén még egy újabb Gulácsi-bravúrra volt szükség, hogy ne kerüljenek előnybe a bosnyákok. A magyar védők alászaladtak egy bal oldalról érkező beívelésnek, Haurdic érkezett a hosszún, de a magyar kapus jól zárta a sarkot. Bizony nem jött rosszkor a szünet a mieinknek. 

A második játékrész Bilbija-lövéssel kezdődött, de a lassú labdát biztosan ölelte magához Gulácsi. A házigazdák erősen kezdték ezt a félidőt is. Tíz perc után volt az első ígéretes lehetőségünk, Gosztonyi beadása után mentettek a bosnyákok, de majdnem öngól lett belőle. 

Róth Antal próbált frissíteni, Balázs helyére a nyáron a Debrecenhez igazoló Farkas II Balázst küldte be az utolsó fél órára. Megint a játékrész második felére jöttünk fel, de ez nem mutatkozott meg veszélyes helyzetekben. A 65. percben Szabó futott el a bal oldalon, de középre gurítása Németh mögött ment el.

Nem sok minden történt a pályán, a hazaiak próbálkoztak rendületlenül, míg nálunk láthatóan hiányzott a felnőtteknél szereplő Koman. Negyedórával a vége előtt Németh ugratta ki Farkas II-t, de Sehic megelőzte. Nem sokkal később ismét öngólt szerezhettek volna a hazaiak, miután Németh lemaradt az átadásról, de védőjét megzavarta, akinek lábáról a kapufára került a labda. 

A 79. percben aztán Németh egyéni alakítása után megszereztük a vezetést. Vranjes adta el a labdát a tizenhatos vonalánál, a magyar támadó egy kényszerítővel kilépett, majd elsőre úgy tűnt, megpróbálja kapura emelni a labdát, de ezután korrigálta mozgását, megkerülte Sehicet, ezután a kapuba passzolt. (0–1)

A bosnyákok kitámadtak, mi pedig bebiztosítottuk a győzelmet. Gosztonyi kapott egy szép keresztlabdát a bal oldalon, majd egy csellel két védőt is átjátszott, és a szöget rosszul fogó Sehic mellett a jobb alsó sarokba lőtt. (0–2)

A mieink sokáig szenvedtek a házigazdák ellen, de két egyéni alakítás révén kiharcolták a győzelmet.A folytatásban két hazai meccs következik Wales és Bosznia ellen, ha ezeket hozzuk, a csoport élén végzünk.

BOSZNIA-HERCEGOVINA–MAGYARORSZÁG 0–2
 
(A Sport TV felvétele)

 

A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

 U21-ES EB-SELEJTEZŐ, 3. CSOPORT
AZ ÁLLÁS
1. Wales641114–513
2. Magyarország64

2  9–612
3. Olaszország
6
31
210–510
4. Bosznia-Hercegovina6
213
  4–77
5. Luxemburg81162–164
A TOVÁBBI PROGRAM    
2010. szeptember 3.Bosznia-Hercegovina–Olaszország  
2010. szeptember 4.Magyarország–Wales   
2010. szeptember 7.Olaszország–Wales    
2010. szeptember 7.Magyarország– Bosznia-Hercegovina  
A 10 selejtezőcsoportból az első helyezettek mellett a négy legjobb második jut tovább a selejtező rájátszásába, amelyben egy oda-visszavágós párharc után a hét győztes kvalifikálja magát a jövő évi nyolccsapatos dániai Eb-re, amelynek a házigazda automatikus résztvevője. 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik