Németh: A csapategységnek köszönhető a boszniai siker

Vágólapra másolva!
2010.08.12. 12:33
null
Gosztonyi András (balra) és Németh Krisztián találatával győztünk Zenicán (Fotó: Németh Ferenc)
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott tegnap 2–0-ra győzött Bosznia-Hercegovina ellen. A mieink első gólját Németh Krisztián szerezte, aki a meccs után elmondta, a csapategység volt a siker titka. A Liverpool játékosával kapcsolatos hír, hogy görögországi források szerint Németh menedzsmentje arról győzködi a „vörösök” vezetőit, hogy ismét adják kölcsön a csatárt, ezúttal a Panathinaikosznak.

 

 GYŐZKÖDNI KELL A LIVERPOOLT
 

Németh Krisztiánhoz kapcsolódó hír, hogy a görög Exedrasports internetes oldal úgy tudja, a csatár egyik menedzsere, Pataky Tibor megpróbálja meggyőzni a magyar játékost kétmillió euróért eladni szándékozó Liverpoolt, hogy akárcsak tavaly az AEK Athén hívásakor, az idén is engedje el Némethet kölcsönjátékosként Görögországba – ezúttal az igazolását hetek óta tervező Panathinaikoszhoz. Az Exedrasports ugyanakkor azt is hozzáteszi, hogy az átigazolási időszak utolsó pillanatáig húzódhat az ügy, hiszen elvben a „vörösök” addig remélhetik vásárlási szándék befutását.

„Nagyon szoros és nehéz mérkőzés volt – mondta a boszniai siker után a találkozó első  gólját szerző Németh Krisztián, aki a második találatunkban is fontos szerepet vállalt. – Tudtuk, hogy kemény feladat vár ránk, mert a bosnyák csapat masszív és szervezett együttes. Ugyanakkor mindenképpen győzni akartunk, és sikerült is megszereznünk a három pontot.”

„El kell ismerni, az első félidő nem a miénk volt. Nem volt helyzetünk, nem rúgtunk kapura. De csapatként átvészeltük a mérkőzés nehezebb periódusait, és úgy éreztem, a csapategységnek köszönhető, hogy végül sikerült győznünk” – nyilatkozta a csatár, aki a góljára is kitért.

„Amikor Gosztonyi Andrástól visszakaptam a labdát, át akartam emelni a kifutó kapuson, de rövidre sikerült a kísérlet. Azt hiszem, nem ment volna be, úgyhogy szerencsére utána tudtam lépni, és közelről a hálóba segítettem. Nagyon örültünk, hogy több magyar zászlót is láttunk a nézőtéren, a szurkolókkal beszélgetve megtudtuk, hogy Boszniában dolgozó ENSZ-katonák jöttek el buzdítani bennünket. Két hazai meccs vár ránk, nagyon bízom benne, hogy a közönség támogatásával megnyerjük azt a két selejtezőt is” – fogalmazott Németh.

Mint ismeretes, Magyarország 0–0-s első félidő után Németh és Gosztonyi találatával 2–0-ra győzött Zenicán, ezzel Róth Antal együttese második helyen áll csoportjában.

 U21-ES EB-SELEJTEZŐ, 3. CSOPORT
AZ ÁLLÁS
1. Wales641114–513
2. Magyarország64

2  9–612
3. Olaszország
6
31
210–510
4. Bosznia-Hercegovina6
213
  4–77
5. Luxemburg81162–164
A TOVÁBBI PROGRAM    
2010. szeptember 3.Bosznia-Hercegovina–Olaszország  
2010. szeptember 4.Magyarország–Wales   
2010. szeptember 7.Olaszország–Wales    
2010. szeptember 7.Magyarország– Bosznia-Hercegovina  
A 10 selejtezőcsoportból az első helyezettek mellett a négy legjobb második jut tovább a selejtező rájátszásába, amelyben egy oda-visszavágós párharc után a hét győztes kvalifikálja magát a jövő évi nyolccsapatos dániai Eb-re, amelynek a házigazda automatikus résztvevője.
BOSZNIA-HERCEGOVINA–MAGYARORSZÁG 0–2
 
(A Sport TV felvétele)

 

A NAGYOBB  MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik