Nem hívták meg a bajnokok vacsorájára – Oslóban hős lett!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.13. 06:56
null
Belőtte! Kleinheisler László öröme a győzelmet hozó oslói gól után (Fotó: Hegedüs Gábor)
Kleinheisler László hős lett Oslóban: amellett, hogy nagyszerű teljesítményt nyújtott, győztes gólt szerzett Norvégia ellen. Ezzel meghálálta Bernd Storck szövetségi kapitány bizalmát. Pedig viszontagságos időszak van a játékos mögött, a Videotonnál kitaszítottá vált, mivel nem hosszabbítja meg a szerződését, és még a bajnokcsapat vacsoráján sem vehetett részt. Csütörtök este azonban a legmélyebb gödörből rögtön a csúcsra jutott.

 

Kleinheisler László Bernd Storck nyakába ugorva ünnepelte találatát az oslói Ullevaal Stadionban. A játékos és az edző is nagyon sokat köszönhet a másiknak: a fiatal futballista igazolta a kapitány döntését, míg a német szakember a legmagasabb szinten adott lehetőséget a klubjánál „száműzött” középpályásnak.

„Nem lepett meg Kleinheisler teljesítménye, láttam az U21-es válogatottnál, majd az edzéseken. Nem érdekel, mit tesz a klubjánál, mert nagyszerűen teljesített” – mondta Bernd Storck szövetségi kapitány a norvégok elleni sikert követő sajtótájékoztatón.

„Gólt szereztem, szenzációs élmény, nem tudom elhinni – mondta az M4-nek a meccs után Kleinheisler László, aki a vegyes zónában nem jelent meg, így a többi helyszínen tartózkodó újságíró nem tudta megszólaltatni. – Bernd Storckék U21-es mérkőzésen láttak játszani, megadták a lehetőséget, s úgy gondolom, hogy éltem vele. Nagyon szépen köszönöm a stábnak, legfőképp a szövetségi kapitánynak, hogy bízott bennem. Amikor lecseréltek, már alig bírták a lábaim, de akkor is nagyszerű élmény volt. Gratulálok a csapatnak. Végig küzdöttünk, mindent megtettünk a győzelemért.”

De menjünk vissza egy kicsit az időben: Kleinheisler László történetét érdemes 2014 őszénél kezdeni. Akkor 11 bajnokin játszott a Videoton első csapatában, a későbbi bajnokcsapatban, amelynek színeiben két gólpasszt jegyzett a legutóbbi idényben. A következő fél évet ugyan Felcsúton, korábbi klubjánál, a Puskás Akadémiánál töltötte (a tavasszal 12 bajnokin öt gólt készített elő), de a szezon végén joggal érezhette magát bajnoknak őszi teljesítménye okán.

Fehérváron azonban az akkori vezetőség másképp gondolta. Csapattársak elmondásából tudjuk, hogy „elfelejtették” meghívni őt a bajnokcsapat bankettjére, és az aranyérmét sem kapta meg akkor, amikor a többiek, csak hónapokkal később.

Storck kapitány és Kleinheisler közös boldogsága
(Fotó: Hegedüs Gábor)
Storck kapitány és Kleinheisler közös boldogsága (Fotó: Hegedüs Gábor)

Ez a „gesztus” alapozta meg a klub és a támadó nyári tárgyalásának hangulatát. A Videoton úgy szeretett volna mindezek után szerződést hosszabbítani a 2016 nyarán szabadon igazolhatóvá váló Kleinheislerrel, hogy azon nyomban ismét kölcsön is adják őt Felcsútra. A 21 éves, eddigi 42 NB I-es meccsén négy gólt és tíz gólpasszt produkáló játékos azonban nem kért az újabb kölcsönjátékból, ezért nem is hosszabbította meg az egy év múlva lejáró szerződését.

A Videoton ezt követően jelentette be, hogy a játékost a második csapathoz irányították. Igen ám, de játszani ott sem játszhat. Ennek ellenére nyáron konkrét vételi ajánlatot tett érte egy lengyel klub, ám a fehérváriak ezt elutasították.

Miközben egyetlen alkalommal sem ülhetett le még a cserepadra sem az NB III-ban, pedig nem volt sérült. Ezt jelezte, hogy az U21-es válogatottba is meghívót kapott, és bár szárnyra kaptak olyan pletykák, hogy nem megfelelő a hozzáállása, a fizikai állapota, az U-válogatottban bizonyította, hogy lehet rá számítani, Liechtenstein ellen gólt is szerzett. Pedig korábban még az sem tűnt biztosnak, hogy a klubja elengedi a meccsre…

Teljesítményével viszont Bernd Storck szövetségi kapitányt is meggyőzte arról, hogy a felnőttválogatottnál is érdemes számolni vele. Telkiben a héten már arról beszélt a német szakember, hogy Andreas Möllerrel úgy látták, a keret egyik legjobb játékosa. Ezek után szerzett győztes gólt Oslóban.

Azt nem tudni, hogy a Videotonnál hogyan vélekednek most a futballistáról, a helyzetéről. A héten hiába kerestük Kovács Zoltán sportigazgatót, nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Annyit lehet tudni, hogy a szezon közben érkezett új sportigazgató is próbálta már meggyőzni Kleinheislert arról, hogy kössön új szerződést, de a nyáron történtek után nem meglepő, hogy ez nem sikerült. Az oslói gólja után pedig alighanem még nehezebb lesz rávenni arra, hogy kötelezze el magát a Videotonhoz. Így pedig a téli átigazolási időszak lesz az utolsó, amikor a fehérváriak még pénzt kérhetnek érte, ha nem akarják, hogy jövő nyáron ingyen távozzon, ahogy tette azt idén Nikolics Nemanja, és ahogy teheti azt jelen állás szerint decemberben Gyurcsó Ádám is.

EB 2016
PÓTSELEJTEZŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–1)
Oslo, Ullevaal Stadion, 27 182 néző. Vezette: Clattenburg (angol)
NORVÉGIA:
Nyland – Elabdellaoui, Hovland, Forren, Högli – Skjelbred (Helland, 86.), Tettey, Johansen, Berget (Elyonoussi, 74.) – Söderlund (Pedersen, 60.), Henriksen. Szövetségi kapitány: Per-Mathias Högmo
MAGYARORSZÁG:
Király G. – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera – Németh K., Kleinheisler (Nagy Á., 72.), Elek Á., Dzsudzsák (Lovrencsics, 76.) – Szalai Á. (Priskin, 92.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerző: Kleinheisler (26.)

EB-PÓTSELEJTEZŐ – A HÁTRALÉVŐ PROGRAM
VISSZAVÁGÓ
November 15., 20.45: Magyarország–Norvégia (Tv: M4)

A TOVÁBBI PÁROSÍTÁSOK

November 13., 20.45: Bosznia-Hercegovina–Írország (Tv: Sport1)
November 16., 20.45: Írország–Bosznia-Hercegovina (Tv: Sport1)

November 14., 18.00: Ukrajna–Szlovénia (Tv: Sport2)
November 17., 20.45: Szlovénia–Ukrajna

November 14., 20.45: Svédország–Dánia (Tv: Sport2)
November 17., 20.45: Dánia–Svédország (Tv: Sport1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik