MLSZ: egyeztetnek Mészöllyel, maradna az U20-as vb-re

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.05. 12:23
Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzője, Mészöly Géza, a Sport Tv Mai helyzet című műsorában elmondta: még egyeztet a szövetséggel a korosztályos csapattal való közös munkáról, de bízik a folytatásban.

„Voltam bent az elnökségi ülésen, meghallgattak, természetesen egy beszámolót kellett elkészítenem, de további egyeztetések lesznek az Európa-bajnokság tapasztalatairól, illetve a vébéfelkészülésre való javaslatról, hogy minél hatékonyabban tudjunk ott szerepelni” – mondta Mészöly Géza.Mészöly Géza.

A júliusi hazai rendezésű U19-es Eb-n az osztrákoktól és a portugáloktól elszenvedett súlyos vereség után Izrael legyőzésével sikerült kivívni a szereplés jogát a 2015-ös U20-as vb-re. A portugáloktól elszenvedett 6–1-es vereség után Mészöly a sajtótájékoztatón keményen bírálta játékosait, elsősorban Tamás Krisztiánt. „Kritikát is kaptam, el is fogadtam, és talán a beszámolóban is elismertem, nem biztos, hogy annyira szerencsés volt, hogy a mérkőzés után rögtön beszéltem erről a sajtónak” – árulta el a szövetségi edző. Úgy véli azonban, hogy hibázni lehet, de fegyelmezetlenül játszani, főleg nemzeti mezben, nem.

„Mi nagyon jól ismerjük ezeket a játékosokat, igen rövid idő áll rendelkezésre – nyugtatott meg mindenkit a keretben várható változásokról Mészöly. – Most talán annyival lesz könnyebb a helyzet, hogy május 30-án indul Új-Zélandon a világbajnokság. Más felkészülést igényel, nagyon fontos lehet a klímát is megszokni, 26 órás repülőút vezet Új-Zélandra, ez is nehéz. Sok mindent kell mérlegelni az orvosi stábbal, de úgy érzem, felkészültek vagyunk, és nagyon bízunk a folytatásban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik