BOBORY BALÁZS 2019.10.09 11:06 Frissítve: 2019.10.09 15:46

Minifutball-vb: Ukrajna legyőzésével négy között a magyar csapat!

Az ukránok elleni negyeddöntőt is sikerrel vette a magyar minifutball-válogatott azausztráliai világbajnokságon, miután 3–0-ra nyert és a két évvel ezelőtti, tunéziai vb-n elérteredményét túlszárnyalva a legjobb négy közé jutott, ahol Brazíliával csap össze a döntőért.

 

Ukrajna is kipipálva! (Fotó: Minifutball Szövetség)

Legfeljebb ráhangolásnak volt tökéletes a keddi, Kolumbia elleni nyolcaddöntő a további, nehezebb feladatokra, hiszen a magyar csapat a világbajnokság eddig legnagyobb különbségű győzelmét aratta a dél-amerikaiak ellen, 22–0 lett a végeredmény…

Sajnos mostanában nem fújják le a játékvezetők a meccseket komolytalan játékért, de azért edzésnek, illetve az ukránok elleni negyeddöntő előtti felkészülésnek mégsem volt rossz a kolumbiaiak kiütése, igaz, keleti szomszédaink sem izzadtak meg nagyon, ők Ghána 8–0-s legyőzésével léptek a legjobb nyolc közé.

A szerda délelőtti negyeddöntő elején két teljesen ellentétes harcmodort választó csapatot láttunk, a mieink letámadtak és agresszívak voltak, míg az ukránok az elveszített labda után visszahúzódtak saját térfelükre, kivárásra, kontrákra játszottak. Mondjuk nem sokáig lehettek türelmesek, mert a frissen kezdő mieink a 6. percben Horváth Zsolt zseniális passza és Seregy Tamás pontos befejezése után megszerezték a vezetést.

Ez meg is változtatta a játék képét, az ukránok kockáztatni kezdtek, kapusuk is mezőnyjátékosként funkcionált támadásban, így többnyire 6 az 5 ellen próbálkoztak, a magyar csapat pedig zártan védekezett, így igazán nagy helyzet csak egy alakult ki a szünetig, de azt elhibázta az ellenfél.

A második félidő nagy magyar lehetőséggel indult, de sem Gregus Richárd, sem Suscsák Máté nem tudta a kapuba gyötörni az ide-oda pattogó labdát. Aztán minden folytatódott úgy, ahogy korábban, az ukránok nem túl nagy meggyőződéssel támadtak, a mieink fegyelmezetten védekeztek, és ha lehetőségük volt, a megszerzett labdával megindultak, vagy megpróbálták kihasználni, hogy az ellenfél kapusa messze kijön a kapujából. És megint a magyar csapat számításai jöttek be, mert 12 perccel a zárás előtt egy ellenakció végén Gregus elé pattant a labda, aki higgadtan kilőtte a jobb sarkot.

A hajrá nem volt könnyű, de kevés kreativitás szorult az egyébként szívós ukránokba, így a nagyon fegyelmezett és szinte tökéletesen védekező, a taktikát maradéktalanul betartó magyar csapat teljesen megérdemelten győzött, amely az utolsó pillanatban Kovács Gergely emelésével bevitte a kegyelemdöfést is.

A mieink a csütörtöki elődöntőben Brazíliával találkoznak.

MINIFUTBALL-VILÁGBAJNOKSÁG, PERTH
NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Ukrajna 3–0
(1–0).
Gólszerzők: Seregy, Gregus, Kovács G.

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Csütörtök
11.00:
Magyarország–Brazília (Tv: M4 Sport)
13.00: Mexikó–Románia

2019.10.16 13:42:26

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

Ketten már visszavonultak, s ott lesznek a brazíliai U17-es vb-re utazó stábban.

2019.10.16 11:27:28

Magyar válogatott P. K.

Gulácsi, Orbán és Szalai játszott a legtöbbet; amikor Pátkai kezdett, mindig nyertünk.

2019.10.15 21:31:37

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A jelenlegi válogatottban kevesen vannak közülük.

2019.10.15 09:07:38

Magyar válogatott H. D.

Az már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy Bene Ferenc csapata nem juthat tovább az elitkörbe.