BOBORY BALÁZS 2019.10.05 08:29 Frissítve: 2019.10.05 16:21

Minifutball-vb: tízig számoltak – a mieink Afganisztánt is legyőzték

Csoportelsőként jutott a legjobb 16 csapat közé a magyar minifutball-válogatott az ausztráliai világbajnokságon, miután 10–0-ra kiütötte Afganisztánt.

A csoportgyőztes magyar válogatott (Fotó: Minifutball Szövetség)

 

Nem kellett nagy jóstehetség a csoportkör 3. fordulója előtt, hogy tudjuk: a magyar minifutball válogatott megnyeri majd a kvartettet.

A korábban Szaúd-Arábiát és Angliát is magabiztosan verő mieink Afganisztánnal találkoztak, amely csak beugró a vb-n, miután Líbia legjobbjai vízumproblémák miatt nem utazhattak el Perthbe. Aztán az afgánok nagy meglepetésre a nyitó mérkőzésükön megverték Angliát, de a szaúdiaktól elszenvedett 9–1-es vereségük már jelezte, nem képviselnek minőségi játékerőt.

Ez pedig a magyar csapat elleni mérkőzésükön is gyorsan kiderült, mert alig kellett tizenegy perc, és máris 4–0-ra vezetett Nagy Lajos csapata, szóval csak az volt a kérdés, mennyi lesz a vége. Mindenesetre mindkét csapat igyekezett végig komolyan venni az összecsapást, az afgánok a végén mintha indolensek is lettek volna, de mivel a magyar csapat tíz gólt rámolt be a hálójukba, talán ez nem is meglepő.

A lényeg azonban, hogy a magyar csapat „edzett” egy jót, gyakorolta a támadásbefejezéseket, és lassan az átállás okozta problémák is megszűnnek, a világbajnokság legfontosabb szakaszára, a legjobb 16 küzdelmeire. A mieink ellenfele a keddi nyolcaddöntőben Ausztrália vagy Kolumbia lesz (ha a később kezdődő Ausztrália–Kolumbia meccsen a házigazdák nem kapnak ki, akkor a dél-amerikaiakkal játszunk). 

MINIFUTBALL VILÁGBAJNOKSÁG, PERTH
B-csoport, 3. forduló

Magyarország–Afganisztán 10–0 (4–0)
Gólszerzők:
Suscsák (2), Fritz (2), Ladányi (2), Sós, Kovács G., Gregus, Barabás

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Tajti Bence, Sikur Lajos
Mezőnyjátékosok: Mezőfalvi Loránd, Horváth Zsolt, Gregus Richárd, Barabás Miklós, Kovács Gergely, Fülöp Viktor, Seregy Tamás, Sós Márkó, Fritz Attila, Égető Márk, Tornyai Viktor, Ladányi Dávid, Suscsák Máté
Szövetségi edző: Nagy Lajos

2019.10.13 23:53:25

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A balbekk íjazós gólöröme miatt azonnal megkapta a Nyilas Misi becenevet.

2019.10.13 22:12:44

Magyar válogatott L. P. I.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2019.10.13 14:31:13

Magyar válogatott BORBOLA BENCE (összefoglaló), Pusztai Viola (videó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Elképesztő hangulatot teremtett a 15 ezer kisgyerek, a kérdés már csak az, mire elég a mostani siker.

2019.10.12 22:26:20

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Csak ennyit várunk ma válogatott futballistáinktól is. A lelátóra gyerekek, a gyepre felnőtt, érett férfiak kerestetnek.