LEINER SOMA (KIJEV) 2018.08.16 21:26 Frissítve: 2018.08.16 22:24

Minifutball Eb: döntetlennel búcsúzott a magyar válogatott

Bár kétszer is vezetett, 2–2-es döntetlenre végzett a világbajnok csehek ellen minifutball-válogatottunk, így nem jutott a nyolc közé a kijevi Európa-bajnokságon. Nagy Lajos együttese két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a csoport harmadik helyén zárta a kontinensviadalt.

A csoport harmadik helyén zárt minifutball-válogatottunk

 

 

„Nagyon fáj a kiesés”
„Nehéz bármit mondani, mindenkinek nagyon fáj a kiesés. Másrészről viszont hatalmas büszkeség van bennem, hiszen elképesztő munkát végeztek az elmúlt pár napban a srácok, és kiválóan játszottak a világbajnok ellen is. Edzőként nincs annál boldogabb pillanat, mint amikor látod, hogy a koncepció jól működik, eredményt hoz. Apróságokon múlt, két perc hiányzott, de a hozzáállás és a mutatott játék is elképesztő volt” – értékelt Nagy Lajos szövetségi kapitány a lefújást követően. 

Sorsdöntő mérkőzés várt minifutball-válogatottunkra a kijevi Európa-bajnokság csoportkörének utolsó napján. Nagy Lajos együttese a regnáló világbajnok csehekkel nézett farkasszemet, a nyolc közé jutást pedig kizárólag győzelem útján érhette el.

A magyar csapat az azerieket nehezen, a törököket már könnyebben győzte le, míg a szerbek ellen bár jól játszott, alulmaradt. Jellegét tekintve hasonlóan kiélezett mérkőzésre lehetett számítani a Stanislav Bejda vezette cseh válogatott ellen is, amelyet tavaly az év csapatának választottak meg hazájában.

Kiprich Dániel eltiltása komoly fejtörést okozhatott Nagy Lajosnak, hiszen négy védőjátékosának egyikét veszítette el a kapitány az utolsó csoportmeccsre. Az első sor ettől függetlenül nem változott, Tajti Bence továbbra is élvezte a bizalmat a kapuban, míg mezőnyben a Rajz, Sós, Soltész, Horváth, Béres ötös kezdett.

A hagyományos, piros-fehér-zöld szerelésben fellépő magyar válogatott már az első percben ziccerbe került, Soltész István közeli lövését azonban hárította Ondrej Bíro. Agilisan kezdtek a mieink, Rábold Richárd, sőt még Tajti Bence is lövésre vállalkozott. Utóbbi példája ösztönzőleg hatott Bíróra is, a cseh hálóőr kísérletét azonban hárította Tajti, sőt a kipattanót Szabó Zsolt saját térfeléről az üresen maradt kapuba emelte (1–0). A gól után érezhetően sürgősebb lett a döntetlennel is továbbjutó cseheknek, de Tajti és a magyar védelem remekül állta a sarat.

A fordulást követően is a magyar kapus volt főszerepben, bravúrral védte Levcik átlövését. Ellenben Goth fejesénél már az égiekre voltunk bízva, a csehek tizenhármasa közvetlen közelről bólintott fölé. Az utolsó tíz percre tovább erősödött a rivális nyomása, és ez a 31. percben góllá érett: Robin Demeter lőtt a kapuba, a fehér mezesek szabadrúgásvariációját követően (1–1).

A túloldalon kevésbé volt látványos, illetve sikeres a kombináció, mégis ugyanaz lett a végkifejlet, Rajz Miklós góljával újfent a mieinknél volt az előny (2–1). Az utolsó szó azonban a világbajnoké volt, a lefújás előtt egy perccel ismét Demeter volt eredményes (2–2), így a csehek jutottak a nyolc közé. Nagy Lajos együttese két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel az ötös csoport harmadik helyén zárta a kontinensviadalt.

A magyar válogatott kerete
Kapusok:
Sikur Lajos, Tajti Bence.
Mezőnyjátékosok: Sós Márkó, Rajz Miklós, Horváth Zsolt, Sowunmi Thomas, Nagy Attila, Béres Ferenc, Szabó Zsolt, Cseri Gergő, Kiprich Dániel, Roni Ribeiro da Silva, Rábold Richárd, Soltész István, Bánfalvi Balázs.

2019.04.15 17:51:39

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Öt válogatott kijut az őszi brazíliai U17-es világbajnokságra.

2019.04.09 11:37:17

Magyar válogatott BODNÁR ZALÁN (Barcelona)

Tarlós István bejelentette, hogy Kocsis Sándor szobrot kap a magyar fővárosban.

2019.04.08 11:42:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Szövetségi kapitányságának első mérkőzésén 5:2-es vereséget szenvedett el a csehszlovákoktól.

2019.04.07 23:36:31

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Gondolom azt is, hány és hány futballedző esne most nekem szívesen a véleményemért, persze szigorúan tudományos alapon. Mert az a legfontosabb. A tudományos. Meg az alap. Kérdés, hogy a labda is tudja-e.

2019.04.05 22:46:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A 3.9 milliárd forintért megvalósuló központ az új Puskás Arénában kap helyet.