„Mindenki csak jókat mondott” – Németh Krisztián Leekensről

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2017.11.07. 09:21
null
Németh Krisztián edzésben (Fotó: Dömötör Csaba)
A magyar labdarúgó-válogatott keretébe hosszabb idő után visszatérő, a nemzeti csapatban egy éve nem játszó Németh Krisztián hétfőn Telkiben adott interjút, amelyben hosszabban is beszélt a leendő szövetségi kapitányról, a belga Georges Leekensről.


– Telkiben már találkoztak, beszélgettek Georges Leekensszel: milyen az első benyomásuk az új szövetségi kapitányról?
– Mindenki csak jókat mondott – válaszolta Németh Krisztián, a válogatott támadója. – Rendkívül pozitív személyiség, aki ráadásul közvetlen is, és ami lényeges, nagyon felkészült szakembernek tűnik. A Luxemburg és Costa Rica elleni mérkőzésekkel zárjuk az esztendőt, utána kezdetét veszi a közös munka. Georges Leekens nyilvánvalóan kritikusan figyeli majd a játékosok teljesítményét a két találkozón.

– Ez további ösztönzést ad?
– Ebből a szempontból szerencsések vagyunk: nemcsak Szélesi Zoltán megbízott kapitánynak, hanem a belga szakvezetőnek is bizonyíthatunk. Egy-egy jó teljesítmény segíthet abban, hogy az új szövetségi kapitány hosszú távon számoljon velünk.

– Milyen formában várja a két mérkőzést?
– Hála az égnek, jóban! Hosszú idő után tértem vissza a válogatotthoz, és ez még inkább ösztönöz. Amerikában az utóbbi időben jól ment a játék, nagyon várom a Luxemburg és Costa Rica elleni két mérkőzést, remélem, ezeken is sikerül bizonyítanom. Újra rendben van a lelkiállapotom, a nyáron mindenképpen szerettem volna visszatérni Amerikába, és ez sikerült. Mostanra erőnlétileg is utolértem magam, a szezon végén gólt is szereztem, de tudom, az igazi nagy ugrást a következő idény jelentheti.

– Mire számíthatunk a válogatottól az évzáró összecsapásokon?

– Az utóbbi időben sajnos nem mindig úgy sikerültek a mérkőzések, ahogy szerettük volna. Épp ezért összpontosítunk még jobban. Szeretnénk, ha ismét elismernék a válogatottat. Az Európa-bajnokság előtt és közben csupa pozitív gondolkodású játékos volt a keretben, remek érzés volt ahhoz a közösséghez tartozni. Az előttünk álló két felkészülési meccs ebből a szempontból is fontos lesz. Jó lenne újra átélni a régi szép időket.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
November 9.: Luxemburg–Magyarország
November 14.: Magyarország–Costa Rica

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Védők:Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korcsmár Zsolt (Midtjylland – Dánia), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Szabó János (Paks), Vinícius (Videoton)
Középpályások:Balogh Balázs (Puskás Akadémia FC), Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Videoton)
Támadók:Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Egyesült Arab Emírségek), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Németh Krisztián (New England Revolution – Egyesült Államok), Nikolics Nemanja (Chicago Fire – Egyesült Államok), Priskin Tamás (Ferencváros), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Ugrai Roland (Diósgyőri VTK), Varga Roland (Ferencváros)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik