Mészöly: Szalai Ádám magáról állított ki bizonyítványt!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.29. 10:56
null
Mészöly szerint egyik jelenlegi focistánk sem mondhat istenként véleményt (fotó: NS-archív)
Vasárnap Újszentiván települése egy új műfüves sportpályával gazdagodott, az átadó ünnepségen pedig részt vett többek között Mészöly Kálmán, a Magyar Labdarúgó-szövetség nagykövete, korábbi magyar válogatott labdarúgó és szövetségi kapitány is. A szakember elmondta, hogy Szalai Ádám magáról is véleményt formált, amikor kiborította a bilit a Hollandia elleni vb-selejtező után. Mészöly szerint ma nincs olyan magyar futballista, aki istenként elmondhatná a véleményét.

„Azt mondom, ami a magyar labdarúgó-válogatottal történt Bukarestben, majd Amszterdamban, valóban nem könnyen felejthető. Sem a játékosoknak, sem senkinek, aki bármilyen formában foglalkozik a honi futballal" – mondta Mészöly Kálmán a szegedma.hu-nak.

„Másrészt Szalai Ádám azzal, amit kifejtett, saját magáról állított ki egy bizonyítványt. Hogy őszinte legyek, nem is értem, hogyan játszhatott közvetlenül a nyilatkozata után válogatott mérkőzést. Ettől függetlenül nem szeretném értékelni az általa elmondottakat. Elég sok pozitív történést megéltem már a fociban, akárcsak rossz periódusokat, és annak idején, a marseille-i vereség után én is beláttam és kimondtam, hogy lejárt az időnk."

MÉSZÖLY: MAGYAR KAPITÁNY KELL
„Az én elképzeléseim szerint kizárólag magyar lehet a szövetségi kapitány” – mondta Mészöly.

Mint ismert, 1969. december 3-án a Csehszlovákia elleni 4–1-es vereség a világbajnoki pótselejtezőn azt jelentette, hogy a magyar csapat története során először maradt le olyan világbajnokságról, amelyért versenybe szállt

„Jó az, ha valaki őszinte, kell, hogy legyen az embernek véleménye, de mindig magából induljon ki. Az egymásra való mutogatást el kell felejteni, egymással összefogva, közös munkával kell tevékenykedni a magyar futballért. A negatívumokat félre kell tenni, csak bizakodva tekintsünk a jövőbe. Én ezt tudom csak ajánlani. Nem vagyok már fiatal ebben a tekintetben, megvan a tapasztalatom, és azt mondom, hogy a sárdobálás soha nem vezetett még semmire” – tette hozzá Mészöly, aki szerint egyetlen magyar játékos sem tart jelenleg olyan szinten, hogy megmondóember legyen.

„Először is fontos megemlíteni, hogy jelenleg nincs olyan szintű futballista Magyarországon, aki istenként megmondhatná a véleményét. Sem Dzsudzsák, sem Szalai, sem senki más. Szürke eminenciások mindannyian."

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik