HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.12.14 20:50 Frissítve: 2015.02.24 01:56

Mészöly Géza: Nem rövid távra tervezek a válogatottnál

Január elsejétől Mészöly Géza irányítja az U18-as labdarúgó-válogatottat – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapja. Mint ismert, a 44 éves szakember legutóbb az Újpestet irányította.

 

Mészöly Géza (jobbra) szövetségi edzőként folytatja (Fotó: Németh Ferenc)

„Nem rövid távra tervezek az MLSZ-nél és a válogatottnál. Még véletlenül sem szeretném, ha valaki azt gondolná, azért jöttem most ide, mert nem volt más választásom. Aki ismer, tudja rólam, hogy megfontolom a döntéseimet, és sokkal inkább arról van szó, szeretném ezt a korosztályt hosszabb távon vezetni. Emellett azt sem tagadom, hogy ez a feladat mélyebben megismertet a válogatottaknál folytatott munkával. Biztosan tanulhatok majd a külföldi ellenfelektől, és abban is bízom, hogy lehetőségem lesz nyugat-európai tanulmányutakon is részt venni” – nyilatkozta Mészöly Géza az mlsz.hu-nak.

A szakember az Újpestnél is bátran nyúlt a fiatal játékosokhoz, több tehetséget is beépített a felnőttcsapatba.

„Talán joggal vagyok büszke arra, hogy kiélezett helyzetekben is előnyben részesítettem a fiatal játékosokat. Nálam került be a felnőttcsapatba Simon Krisztián, Barczi Dávid, Lázár Bence mellett például Vermes Krisztián, Korcsmár Zsolt vagy Feczesin Róbert is. Azért is érzem igazán testhez álló feladatnak a mostanit, mert már gyerekként jóformán beleszülettem a magyar futballba. Óvoda helyett futballmeccsre jártam, és a legnagyobb futballistákat láthattam a pályán. Emlékszem például még arra is, hogy Göröcsnek milyen volt a cipője, vagy édesapám hogyan hajtott végre egy-egy mozdulatot. Szeretnék minél többet átadni ebből és a magyar futball szeretetéből a fiataloknak. Ez a háttér alapja lehet a sikereknek, erőt adhat a nemzetközi mérkőzéseken is” – mondta Mészöly az mlsz.hu-nak adott interjújában.

„Kettős feladat áll előttem. Fontos a sikeresség, mert egy győzelem sok mindent éreztet meg a futballistákkal, e nélkül nem lehet huzamosan fejlődni. Emellett majdnem ilyen fontos az is, hogy tehetséges játékosokat adhassak át a „nagyobb″ válogatottaknak, így akár pár éven belül a felnőtt válogatottnak is. Mint mondtam, én fiatalpárti vagyok, hiszek a mostani garnitúrában is” – fogalmazott az újonnan kinevezett szövetségi edző.

2019.03.25 23:43:30

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Amikor van ok a földöntúli örömre, örülni kell, amikor beüt a krach, az elkeseredés a természetes. A gond azzal van, ha a lakodalom meg a temetés meghatározza a hétköznapokat.

2019.03.25 23:45:52

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Szalai nem csupán a csapatkapitányi karszalagot húzta fel, hanem a felelősséget is magára vállalta.

2019.03.25 21:35:16

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.03.25 19:19:56

Magyar válogatott nemzetisport.hu

„Ha minden meccsen ez lenne, senkinek sem lenne egy rossz szava sem” • „Ezt a sikert helyén kell kezelni.”

2019.03.25 15:38:50

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Ettől nem lesz olcsóbb a kenyér, de az élményt már senki sem veszi el – nem jöhetett a „balsors”, kitartásból jeles!