Megvan Egervári idei első kerete, Pintér kimaradt

Vágólapra másolva!
2011.01.24. 12:26
null
A magyar csapat szinte ugyanazzal a kerettel készül Azerbajdzsán ellen, mint amellyel ősszel játszott<br />(Fotó: Korponai Tamás)<br />
Egerv&aacute;ri S&aacute;ndor, a magyar labdar&uacute;g&oacute;-v&aacute;logatott sz&ouml;vets&eacute;gi kapit&aacute;nya kihirdette keret&eacute;t a mieink soron k&ouml;vetkező, Azerbajdzs&aacute;n elleni felk&eacute;sz&uuml;l&eacute;si m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;re, amelyet febru&aacute;r 9-&eacute;n Dubaiban rendeznek. A Zaragoz&aacute;n&aacute;l kev&eacute;s lehetős&eacute;get kap&oacute; Pint&eacute;r &Aacute;d&aacute;m kimaradt, m&iacute;g a litv&aacute;nok elleni, legut&oacute;bbi felk&eacute;sz&uuml;l&eacute;si meccsről lemarad&oacute; Vancz&aacute;k Vilmos &eacute;s Vad&oacute;cz Kriszti&aacute;n &uacute;jra kerettag.

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint a most megnevezett 21 játékos közül 20-an utaznak el a dubai mérkőzésre, de csak közvetlenül az indulás előtt dől el, ki lesz az utazó keretből kimaradó futballista.

A spanyol élvonalbeli bajnokságban szereplő Zaragoza játékosa, Pintér Ádám – aki kevés lehetőséget kap a klubjánál – kimaradt a keretből, míg a legutóbbi, litvánok elleni összecsapást klubcsapata miatt kihagyó Vanczák Vilmos újra kerettag. Vadócz Krisztián, az Osasuna középpályása is visszakerült a keretbe.

„Tavaly jelentős változások történtek a válogatott keretében, sok új arc tűnt fel a csapatban, ami azt eredményezte, hogy a litvánok elleni meccsünkön például csak három olyan játékos volt a kezdőcsapatban, aki több mint harminc válogatottsággal rendelkezik. Az azeriek elleni mérkőzés éppen arra jó, hogy a kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosok is nagyobb rutinra tegyenek szert, ezért nem kísérletezgetünk, a legutóbbi mérkőzésekre is meghívott futballistákkal vágunk neki az útnak. Akiket meghívtam a keretbe, korábban már bizonyították, hogy a válogatottban a helyük, tudom, hogy számíthatok rájuk, és még hosszú ideig erősségei lehetnek a csapatnak" – olvasható Egervári friss blogbejegyzésében.

„Ezzel együtt tartom, hogy mindenki előtt nyitva áll a kapu a keretbe kerülésre, nem teszek különbséget idős és fiatal, légiós és itthon játszó futballista között, kizárólag az dönt, milyen teljesítményre képes az adott játékos, valamint az, hogy mennyire gazdagítja a közösséget. Amióta elkezdődött a hazai csapatok felkészülése, a szakmai stáb tagjai folyamatosan látogatják a klubokat, konzultálnak a kollégákkal, ami jól mutatja, hogy a keret nem zárt, bármikor be lehet kerülni a válogatottba" – tette hozzá a szakember.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Ipswich Town), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
Védők: Lázár Pál (Videoton), Vermes Krisztián (Újpest), Lipták Zoltán (Videoton), Vanczák Vilmos (Sion), Juhász Roland (Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Kádár Tamás (Huddersfield)
Középpályások: Koman Vladimir (Sampdoria), Varga József (DVSC-TEVA), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Elek Ákos (Videoton), Vadócz Krisztián (Osasuna), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven)
Támadók: Szalai Ádám (Mainz 05), Rudolf Gergely (Bari), Priskin Tamás (Ipswich Town)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik