HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.01.24 12:26 Frissítve: 2014.08.30 02:10

Megvan Egervári idei első kerete, Pintér kimaradt

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a mieink soron következő, Azerbajdzsán elleni felkészülési mérkőzésére, amelyet február 9-én Dubaiban rendeznek. A Zaragozánál kevés lehetőséget kapó Pintér Ádám kimaradt, míg a litvánok elleni, legutóbbi felkészülési meccsről lemaradó Vanczák Vilmos és Vadócz Krisztián újra kerettag.

A magyar csapat szinte ugyanazzal a kerettel készül Azerbajdzsán ellen, mint amellyel ősszel játszott
(Fotó: Korponai Tamás)

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint a most megnevezett 21 játékos közül 20-an utaznak el a dubai mérkőzésre, de csak közvetlenül az indulás előtt dől el, ki lesz az utazó keretből kimaradó futballista.

A spanyol élvonalbeli bajnokságban szereplő Zaragoza játékosa, Pintér Ádám – aki kevés lehetőséget kap a klubjánál – kimaradt a keretből, míg a legutóbbi, litvánok elleni összecsapást klubcsapata miatt kihagyó Vanczák Vilmos újra kerettag. Vadócz Krisztián, az Osasuna középpályása is visszakerült a keretbe.

„Tavaly jelentős változások történtek a válogatott keretében, sok új arc tűnt fel a csapatban, ami azt eredményezte, hogy a litvánok elleni meccsünkön például csak három olyan játékos volt a kezdőcsapatban, aki több mint harminc válogatottsággal rendelkezik. Az azeriek elleni mérkőzés éppen arra jó, hogy a kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosok is nagyobb rutinra tegyenek szert, ezért nem kísérletezgetünk, a legutóbbi mérkőzésekre is meghívott futballistákkal vágunk neki az útnak. Akiket meghívtam a keretbe, korábban már bizonyították, hogy a válogatottban a helyük, tudom, hogy számíthatok rájuk, és még hosszú ideig erősségei lehetnek a csapatnak" – olvasható Egervári friss blogbejegyzésében.

„Ezzel együtt tartom, hogy mindenki előtt nyitva áll a kapu a keretbe kerülésre, nem teszek különbséget idős és fiatal, légiós és itthon játszó futballista között, kizárólag az dönt, milyen teljesítményre képes az adott játékos, valamint az, hogy mennyire gazdagítja a közösséget. Amióta elkezdődött a hazai csapatok felkészülése, a szakmai stáb tagjai folyamatosan látogatják a klubokat, konzultálnak a kollégákkal, ami jól mutatja, hogy a keret nem zárt, bármikor be lehet kerülni a válogatottba" – tette hozzá a szakember.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Ipswich Town), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
Védők: Lázár Pál (Videoton), Vermes Krisztián (Újpest), Lipták Zoltán (Videoton), Vanczák Vilmos (Sion), Juhász Roland (Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Kádár Tamás (Huddersfield)
Középpályások: Koman Vladimir (Sampdoria), Varga József (DVSC-TEVA), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Elek Ákos (Videoton), Vadócz Krisztián (Osasuna), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven)
Támadók: Szalai Ádám (Mainz 05), Rudolf Gergely (Bari), Priskin Tamás (Ipswich Town)

 

2019.02.14 08:58:43

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

A kapitány a közelgő Eb-selejtezőről, a kibővült körről és a nagykövet segítségéről is beszélt.

2019.02.13 23:45:06

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Végh Antal éppúgy a szocializmus egyik furfangos szelepe volt, ahogy a műfajában nála klasszisokkal tehetségesebb Hofi Géza is. Még az sem véletlen tán, hogy Hofi a futballt mint témát vele egy időben »találta meg«.

2019.02.13 23:14:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.02.08 15:23:26

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

Tarlós István főpolgármester Kocsis Sándorról, Varga Zoltánról, gombfociról, a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságról.

2019.02.05 09:44:27

Magyar válogatott BORBOLA BENCE

Közeleg a 2020-as, részben budapesti rendezésű Eb – és közeleg a selejtezők rajtja is.