HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.12 23:00 Frissítve: 2018.09.13 08:17

Marco Rossi arcai; Néha nyomasztó a szülői jelenlét

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

HIRDETÉS

• A görögök elleni győztes Nemzetek Ligája-mérkőzés után természetesen kiemelt terjedelemben foglalkozunk a kedd este történtekkel. Szolid öröm az első gólnál, kitörő feszültség a másodiknál, ölelés és mosoly a lefújást követően – az elégedett olasz szakemberre már csak egy orvosi vizsgálat vár. Marco Rossi szövetségi kapitány meccs közbeni reakciót Pietsch Tibor figyelte. Az élete első felnőttválogatott gólját szerző Sallai Roland Borbola Bencének elárulta, a gólja előtti támadás tudatos volt, még akkor is, ha a befejezésnél rögtönözni kellett. Ami pedig az ellenfelet illeti, Michael Skibbe görög kapitány szerint nem a felkészületlenség volt a vereségük oka, hanem hogy lassan futballoztak.

• Az utánpótlásképzésben sokszor éppen azok jelentik a legnagyobb problémát, akik a maguk módján a legjobbat akarják a gyereknek: a szülők. Némely fiatalra ösztönzőleg hat a családtagok jelenléte, másokat azonban görcsössé tehet a megfelelési kényszer, pláne ha a harsány apuka nincs tisztában a realitásokkal. Babják Bence írása.

• Fucsovics Márton és Balázs Attila távollétében Piros Zsombor és Valkusz Máté a csehek ellen játssza első igazi tétmérkőzését a válogatottban – Köves Gábor kapitány a hazai Davis-kupa-találkozón így is győzelemre tör csapatával.

Sebastian Vettel már nem hibázhat, a hétvégi Szingapúri Nagydíjat harmincpontos hátrányból váró Ferrari-pilótára nagy nyomás nehezedik, győzelmi kényszerben versenyez. Zsoldos Barna háttéranyaga.

• A berlini vízilabda-világkupán a németektől elszenvedett vereség után, ha nem is könnyen, de sikerült legyőzni az ausztrálokat, ezzel két forduló után válogatottunk a csoport harmadik helyén áll. A mérkőzésen történteket Lakner Gábor foglalta össze, aki természetesen Märcz Tamás szövetségi kapitányt is megszólaltatta.

• Ismét jelentkezünk a tengerentúli sportokkal foglalkozó Amerika-mellékletünkkel. Legyőzte súlyproblémáit, és bajnok lett az NBA-ben, majd stílusosan visszavonult Boris Diaw; Esztendeje már összecsaptak, most jön a visszavágó: Golovkin–Álvarez bokszmeccs Vegasban!; Éledeznek a major sportok: az NFL-idény máris dübörög, az NHL-előszezon pedig a hétvégén kezdődik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.25 10:14:52

Magyar válogatott MAROSI GERGELY, PÓR KÁROLY

Aktivizáltuk Kleinheislert; pontosabb támadópasszok – az InStat számait elemeztük.

2018.09.20 23:15:50

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Zsiborás Gábort, az FTC és az MTK négyszeres válogatott labdarúgóját ma huszonöt éve, szeptember 21-én több százan kísérték el az utolsó útjára a Farkasréti temetőben. Felesége megrendülten fogadta a részvétnyilvánításokat, az ikrek pedig nagy valószínűséggel képtelenek voltak felfogni, feldolgozni mi történik körülöttük.

2018.09.13 13:23:22

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Szolid öröm, kitörő feszültség, végül ölelés és mosoly.

2018.09.12 22:38:45

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Egy szövetségi kapitány maximum annyit tehet, amennyit Marco Rossi tett a görög meccs előtt. Hogy hitet ad a majd’ egy éve nyeretlen társaságnak, önbizalmat a cselekhez, a lövésekhez, például a korábbi akadémiai reménységeknek.

2018.09.12 22:40:33

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Lesz első az egyenlők között.

HIRDETÉS
HIRDETÉS