nemzetisport.hu 2018.09.12 23:00 Frissítve: 2018.09.13 08:17

Marco Rossi arcai; Néha nyomasztó a szülői jelenlét

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

• A görögök elleni győztes Nemzetek Ligája-mérkőzés után természetesen kiemelt terjedelemben foglalkozunk a kedd este történtekkel. Szolid öröm az első gólnál, kitörő feszültség a másodiknál, ölelés és mosoly a lefújást követően – az elégedett olasz szakemberre már csak egy orvosi vizsgálat vár. Marco Rossi szövetségi kapitány meccs közbeni reakciót Pietsch Tibor figyelte. Az élete első felnőttválogatott gólját szerző Sallai Roland Borbola Bencének elárulta, a gólja előtti támadás tudatos volt, még akkor is, ha a befejezésnél rögtönözni kellett. Ami pedig az ellenfelet illeti, Michael Skibbe görög kapitány szerint nem a felkészületlenség volt a vereségük oka, hanem hogy lassan futballoztak.

• Az utánpótlásképzésben sokszor éppen azok jelentik a legnagyobb problémát, akik a maguk módján a legjobbat akarják a gyereknek: a szülők. Némely fiatalra ösztönzőleg hat a családtagok jelenléte, másokat azonban görcsössé tehet a megfelelési kényszer, pláne ha a harsány apuka nincs tisztában a realitásokkal. Babják Bence írása.

• Fucsovics Márton és Balázs Attila távollétében Piros Zsombor és Valkusz Máté a csehek ellen játssza első igazi tétmérkőzését a válogatottban – Köves Gábor kapitány a hazai Davis-kupa-találkozón így is győzelemre tör csapatával.

Sebastian Vettel már nem hibázhat, a hétvégi Szingapúri Nagydíjat harmincpontos hátrányból váró Ferrari-pilótára nagy nyomás nehezedik, győzelmi kényszerben versenyez. Zsoldos Barna háttéranyaga.

• A berlini vízilabda-világkupán a németektől elszenvedett vereség után, ha nem is könnyen, de sikerült legyőzni az ausztrálokat, ezzel két forduló után válogatottunk a csoport harmadik helyén áll. A mérkőzésen történteket Lakner Gábor foglalta össze, aki természetesen Märcz Tamás szövetségi kapitányt is megszólaltatta.

• Ismét jelentkezünk a tengerentúli sportokkal foglalkozó Amerika-mellékletünkkel. Legyőzte súlyproblémáit, és bajnok lett az NBA-ben, majd stílusosan visszavonult Boris Diaw; Esztendeje már összecsaptak, most jön a visszavágó: Golovkin–Álvarez bokszmeccs Vegasban!; Éledeznek a major sportok: az NFL-idény máris dübörög, az NHL-előszezon pedig a hétvégén kezdődik.

2019.06.25 22:24:44

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.06.19 22:36:04

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.06.18 21:50:03

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A mi szintünkön a futballtudás mellett legalább annyira számítanak a »mellékes« tényezők, úgymint mentalitás és kohézió, vagy ha úgy jobban tetszik, csapategység, mint az, hogyan védekezik vagy éppen támad a válogatott.

2019.06.17 11:26:05

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

Hetvenötezer tisztelője búcsúztatta a közönségkedvencet a Santiago Bernabéu Stadionban.

2019.06.16 23:20:52

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ha valakinek, Marco Rossinak sikerülhet ezt elérnie. Nem utolsósorban azért, mert a földön jár. Feltehetően a válogatottal kapcsolatban is, ám nekem fontosabb, ahogy magáról beszél.