Magyar-román: Mutu lesz a vendégek csapatkapitánya

Vágólapra másolva!
2013.03.21. 08:50
Különösen fontos mérkőzés lesz a pénteki Magyarország–Románia világbajnoki selejtező Adrian Muti számára, a francia Ajaccio csatára ugyanis megkapja a csapatkapitányi karszalagot Victor Piturca szövetségi kapitánytól, s ha gólt szerez, utoléri a román örökranglistán Gheorghe Hagit.

Mutu Victor Piturca szövetségi kapitányi kinevezése óta 21 hónap alatt csak három válogatott meccsen szerepelt, gólt nem szerzett, de francia klubjában meggyőző formát mutat (hét gólnál jár), és Piturca szerint fejben is rendben van, ezért érdemes a karszalagra.

A válogatottban 35 gólt szerző Hagitól egy találattal marad el, s a rekordbeállítási kísérletet a helyszínen figyelheti meg a legendás támadó, akinek nagy nehézségek közepette sikerült belépőt szereznie e mérkőzésre.

A találkozóra ugyanis csak a csapat küldöttei és újságírók léphetnek be. Hagit a román szövetségnem alkalmazza, így az újságírók felől kellett közelítenie Haginak. A román ProSport szerint előbb az M1 próbált akkreditációt szerezni neki, de az elektronikus média kérelmeinek határideje lejárt. Végül a FourFourTwo szaklap segítette ki Hagit, aki hivatalosan a magazin újságírójaként lesz jelen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik