Magyar–román: letöltendő börtönbüntetés a huligánoknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.07. 17:18
null
Súlyos büntetések a balhé után (Fotó: Veres Viktor)
Mind az öt vádlottat bűnösnek találták a Magyarország–Románia labdarúgó mérkőzés során rendőrökre támadó elkövetők ügyeiben – derül ki a Fővárosi Ügyészség sajtóközleményéből.

 

A 2015. szeptember 4-én megrendezett mérkőzést biztosító rendőrök elleni támadásokkal összefüggésben a Budapesti Nyomozó Ügyészség a mai napon 5 személyt állított gyorsított eljárásban bíróság elé hivatalos személy elleni erőszak minősített bűntette miatt. A mérkőzés előtti napon elkövetett hasonló bűncselekmények miatt további 2 terhelt eredményes bíróság elé állítására is sor került.

A hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatti mai bíróság elé állítások eredményesek voltak; a Pesti Központi Kerületi Bíróság az ügyészi indítványok alapján mind az 5 vádlottat bűnösnek mondta ki és velük szemben büntetést szabott ki. Három vádlottal szemben a bíróság végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki, a szabadságvesztések tartamát 2 év, 2 év 6 hónap, valamint 3 év 4 hónapban állapította meg. Két további terheltet a bíróság 2-2 év börtönbüntetésre ítélt, amely büntetések végrehajtását 5-5 év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság valamennyi terheltet határozott időre eltiltotta a sportrendezvények látogatásától.

A mérkőzést megelőző napon, 2015. szeptember 03. napján az éjszakai órákban a Budapest V. kerület, Erzsébet tér és Deák tér környékén elkövetett hasonlóan garázda, rendőrökkel szembeni támadások miatt további 2 elkövetőt szintén gyorsított eljárásban állított bíróság elé a nyomozó ügyészség, amely ugyancsak eredményes volt. A bíróság az egyik terheltet 1 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. A társával szemben kiszabott szintén 1 év börtönbüntetés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítéletek nem jogerősek.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a fentieken túlmenően 7 személy előzetes letartóztatásnak elrendelését indítványozta. A Budai Központi Kerületi Bíróság csak egy esetben rendelte el a legszigorúbb kényszerintézkedést, 3 gyanúsítottal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, 3 terheltet pedig szabadlábra helyezett. Ez utóbbi esetekben az ügyészség fellebbezett az előzetes letartóztatás elrendelése érdekében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik