Magyar–horvát: sérülés, bal oldal, új mez, Izrael

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.21. 21:35
A szombaton Budapesten pályára lépő horvát labdarúgó-válogatott szerdán Izraellel is megmérkőzik, úgyhogy egyelőre az eszéki mérkőzés a téma déli szomszédunknál. Új mezt és balhátvédjelölteket tesztel a csapat, amely a tervekkel ellentétben nem számíthat egy fiatal csatárra.

„Örülök, hogy az új mezt Eszéken viseljük először, hiszen ott mindig nagy szeretettel fogadják a válogatottat, élmény ott játszani” – fogalmazott Ante Cacic szövetségi kapitány a hétfői sajtótájékoztatóján.

A horvát szövetség hivatalosan hétfőn mutatta be az Európa-bajnokságra készült új mezt; már azt is tudni, hogy Izrael ellen a kockás, Magyarország ellen a kék változatot teszteli majd a csapat.

Egyedül a 20 éves támadó, Marko Pjaca (Dinamo Zagreb) dőlt ki a meghívott játékosok közül, őt meg is operálták, április végéig nem számíthatnak rá. Helyére nem hívott be senkit a kapitány, aki tervei szerint a keret minden labdarúgójának elegendő játéklehetőséget ad a közelgő két mérkőzésen.

„Marko erőssége lehet a válogatottnak, jól kezdte a tavaszt, fontos a szerepe abban, hogy a csatáraink között egészséges versengés alakuljon ki. Bízom abban, hogy időben felépül, és lesz ideje bizonyítani, hogy helye van az Európa-bajnokságra utazó keretünkben” – mondta a kapitány.

Cacic most különösen azokra kíváncsi, akiket a korábban megsérült balhátvéd, Josip Pivaric pótlására hívott be.

„A védelmünk bal oldalát még át kell gondolnunk, most megnézem, mire képesek a kiszemeltek – folytatta Cacic. – Néhány újdonságot is ki akarunk próbálni, gazdagítani akarjuk a taktikai repertoárt, de hogy miként, ne kérdezzék. A két meccsen majd meglátják.”

A Magyarország–Horvátország felkészülési mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a Groupama Arénában, az izraelieket szerdán este hatkor fogadják a „kockások” Eszéken.

A HORVÁT VÁLOGATOTT IZRAEL ÉS MAGYARORSZÁG ELLENI KERETE
Kapusok:
Danijel Subasic (Monaco), Lovre Kalinic (Hajduk Split), Ivan Vargic (HNK Rijeka)
Védők: Darijo Srna (Sahtar Doneck), Vedran Corluka (Lokomotiv Moszkva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Sime Vrsaljko (Sassuolo)
Középpályások: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Ivan Perisic (Internazionale), Mateo Kovacic (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozovic (Internazionale), Alen Halilovic (Sporting Gijón), Domagoj Antolic (Dinamo Zagreb)
Támadók: Mario Mandzukic (Juventus), Nikola Kalinic (Fiorentina)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik