Magyar–horvát: Dzsudzsák sérülten lőtte az egyenlítő gólt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.26. 21:31
null
Dzsudzsák pazar szabadrúgásgóllal nyitotta a 2016-os válogatott szezont (Fotó: Földi Imre)
Bedagadt bokával jött le Dzsudzsák Balázs a Magyarország–Horvátország (1–1) felkészülési mérkőzés 81. percében, és a magyar csapatkapitány a találkozó után elárulta, már sérülten szerezte az egyenlítő gólt a 79. percben. Mondjuk, a pazar szabadrúgáson ez nem látszott...

„Megbeszéltük, hogy fel kell pörgetnünk a labdafelhozatalt, az első félidőben ott voltunk egy picit lassúak, és ezért alakult ki horvát fölény. Aztán a második félidőben nagyon jókat cseréltünk, az újak jól szálltak be, és nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfelet. Folyamatosan megszereztük a labdát idejében, közel voltunk hozzájuk, aztán góllá érett a fölény. A második félidőben nagyon jól játszott a csapat, köszönjük szépen ezt a fantasztikus hangulatot! Kiváló csapat ellen álltunk helyt, az egy egy nem ér fel győzelemmel, de nekünk minden meccs komoly felmérő – azt hiszem, ennél lesznek gyengébb ellenfelek az Eb-csoportunkban. Megérdemeltük a döntetlent, de nagyon messze van az Eb, ebből még nem szabad következtetéseket levonni. Arra kell törekednünk, hogy ez a tudatos játék, ez az akarat és ez az alázat megmaradjon” – summázott Dzsudzsák Balázs a vegyes zónában, majd a szabadrúgásgóljáról is beszélt.

„Nagyon örülök, hogy hasonlót sikerült rúgnom, mint a románoknak, csak a másik oldalra! Fontos gól volt, tudjuk, hogy hol a helye, de lélektanilag ez jól jött. Lépésről lépésre haladunk, helyén kell kezelni ezt a döntetlent – levonni a tanulságokat abból, hogy mi volt rossz az első félidőben, illetve abból, hogy mi volt az a váltás a másodikban, amitől a csapat ennyire meg tudott újulni” – folytatta Dzsudzsák, aki kérte, a beállása után füttyel fogadott Szalai Ádámot is segítsék, hiszen a center „mindenét kitette a pályán, szívét-lelkét beleadta”.

A szélső végezetül sérüléséről is beszélt.

„Már az első félidőben megsérültem egy becsúszásnál, de nem szeretném a hőst játszani – tudtam vele futballozni, így rúgtam a gólt is. Két-három nap pihenő, és rendben lesz, csak egy felszíni sérülés.”

„Ádámot rosszul érintette a füttyszó, de ő a szívét-lelkét kitette"

MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 1–1 (0–1)
Budapest, Groupama Aréna, 20 300 néző. V: Príhoda (cseh)
Magyarország:
Dibusz (Bogdán, a szünetben) – Fiola, Guzmics, Lang, Korhut – Nagy Á. (Elek, a szünetben), Gera Z. – Németh K. (Nikolics, a szünetben), Kleinheisler (Böde, 80.), Dzsudzsák (Stieber, 81.) – Priskin (Szalai, a szünetben)
Horvátország: L. Kalinic – Corluka, Vida, Schildenfeld, Vrsaljko – Modric, Antolic, Kovacic (Srna, 75.) – Brozovic, Mandzukic, Perisic
G: Dzsudzsák (79.), ill. Mandzukic (29.)

ÉLŐ HÍRFOLYAMUNK A MAGYAR–HORVÁT MÉRKŐZÉSRŐL ITT!

ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik